Eugène van Hoye is overleden

News / People

Een van de meest opvallende reclamemensen van ons land is overleden - dat hij in Nederland geboren is, is daarbij slechts een detail.. We hebben het over Eugène van Hoye, de medeoprichter van het bureau LVH, later LVH Alliance. Hij werd geboren in 1938 en overleed eerder deze week. Alvast onze innige deelneming aan familie en naasten.

Zijn belang kon niet worden onderschat, want LVH - verantwoordelijk voor o.m. de iconische 'Annemie Brusselt'-campagne (1985), zie hieronder) voor de liberale politica Annemie Neyts - luidde in de jaren tachtig van de twintigste eeuw de opgang in van Nederlandstalige reclamemakers in ons land. LVH zou later opgaan in Publicis. Van Hoye zelf dook later op in het het Antwerpse Fotografiemuseum (nu FoMu): hij werd er in 1992 directeur, tot Dirk Berkvens hem daar in 2000 opvolgde. Hierboven: Eugène Van Hoye in het jubileumboek van PUB naar aanleiding van de tiende verjaardag van het magazine in 1986.

Veel van onze lezers kennen uiteraard ook zijn ex-vrouw Josephine Overeem: zij richtte in 1976 PUB op en lanceerde later ook de Belgische editie van de Effie Awards.