Event Confederation is bezorgd om vertrouwen eventbezoeker

Communication / News

Een ruimere toepassing van het CST is voor de eventsector een begrijpelijke oplossing gezien de maatschappelijk realiteit, vindt men bij Event Confederation na de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité van 26 oktober: "Het is van het grootste belang dat events - concerten - voorstellingen - beurzen - ... kunnen blijven doorgaan, en dit in een veilig kader. Het CST is hiervoor een goede tool voor de Event Confederation."

"We blijven bezorgd over de concurrentiepositie van onze bedrijven omwille van de verschillen met de ons omringende landen waar dergelijke maatregelen niet meer van toepassing zijn. Als gevolg van de negatieve boodschappen van de voorbije dagen zien we een terugloop in de ticketverkoop, een grotere no-show en helaas ook al terug events en concerttours die worden geannuleerd. Die uitbreiding met een lagere drempel kan hopelijk het consumentenvertrouwen wat herstellen."

De Event Confederation is wel tevreden met de keuze dat er uniforme maatregelen blijven gelden per regio en er geen lappendeken van maatregelen per gemeentehuis kan ontstaan. Dat is onwerkbaar voor de sector van het live-gebeuren.