Event Masters blijft online teambuildings organiseren

Communication / News

In maart 2020 stond ook Event Masters voor een enorme uitdaging. Bedrijven vroegen zich af hoe ze hun team verbonden konden houden en hoe ze hen weerbaar konden maken voor maatschappelijke, technologische en sociale veranderingen. Als marktleider in teambuilding ontwikkelde Event Masters snel een breed pakket aan online activiteiten.

Thuiswerken en globalisering

Globalisering, en nu ook Covid-19, zijn de drijvende krachten achter de groei van telewerken. Eigenlijk is het frappant dat er al niet veel eerder sprake was van online initiatieven zoals deze online teambuildings. Want zelfs voor covid-19 werd al geschat dat werken op afstand met 43% zou toenemen in 2023, naar info van Catalyst. Teams die werken op afstand krijgen te maken met geografische, culturele en taalkundige uitdagingen. Maar het thuiswerk veroorzaakt, met de fysieke afstand, ook een gebrek aan gedeelde identiteit tussen collega’s. Daar wilde Event Masters een gepast antwoord op bieden.

Het aanbod

Daarom ontwikkelde Event Masters een volledig pakket aan online teambuildings. Van een korte conference energizer over teamactiviteiten met duidelijke leerdoelstellingen tot teambuildings met een hoog fungehalte. Het zijn niet zomaar afgeleiden van een ‘offline’ teambuilding maar op zich staande concepten met elk hun eigen focus en impact.

Voor elke gelegenheid en technologie is er een oplossing ontwikkeld. De activiteiten gaan van 15 minuten naar programma’s van ruim 2 uur. Voor groepen van 6 tot 1000 personen in het Nederlands, Frans en/of Engels. App-based of web-based, via Zoom, Teams of een ander digitaal platform. De presentator geeft bij de start steeds een uitgebreide live briefing, alsof hij in je huiskamer staat. Event Masters voorziet ook steeds technische support tijdens het spel en minstens één begeleider per vier teams om alles in goede banen te leiden.

Event Masters kon al heel wat klanten bekoren met een online activiteit. Zeker de eindejaarsevenementen in kerstthema waren een schot in de roos. Bedrijven kunnen zeker de stap wagen voor een online activiteit om tijdens de online nieuwjaarsrecepties de banden met collega’s weer aan te halen.

Here to stay

De online teambuildings blijven overigens in het gamma van Event Masters zitten. Zo is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomst. Denk maar aan bedrijven die wijdverspreid zitten, nationaal of internationaal, of bedrijven die altijd op een remote manier werken.