Belgische Family Business Award of Excellence voor Vandersanden

Awards / News

VandersandenVandersanden Group, het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa, is verkozen tot Belgische “Family Business Award of Excellence.” EY organiseert dit initiatief al voor de vierde keer in België in samenwerking met FBN Belgium en Guberna. De andere finalisten waren Alcopa en Miko. De jury, onder voorzitterschap van Luc De Bruyckere, loofde Vandersanden Group o.a. voor haar voorbeeldfunctie in innovatie, duurzaamheidbeleid en gecontroleerde groei.

Vandersanden Group heeft  600 medewerkers verspreid over acht productielocaties wereldwijd en een geconsolideerde omzet van 160 miljoen euro na acquisities. Dankzij haar professionele ‘People, Planet & Profit’–beleid staan sinds 1925 duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal in de activiteiten van het familiebedrijf. Patrick Rottiers, CEO EY België, licht toe: “Met de Family Business Award of Excellence willen we de familiebedrijven in ons land lauweren want familiebedrijven vormen de motor van onze economie, ze vormen het cement van onze samenleving, ze zorgen voor de nodige continuïteit en werkgelegenheid. Alcopa, Miko en Vandersanden Group zijn allen prachtige voorbeelden van duurzaam familiaal ondernemerschap die we moeten koesteren”.

De jury onder het voorzitterschap van Luc De Bruyckere bestond voorts uit Matthieu Boone (bestuurder van vennootschappen), Christ’l Joris (voorzitter van de raad van bestuur van Etap), Catherine Noel (lid van de raad van bestuur van NMC) en Guido Vanherpe (CEO van La Lorraine Bakery Group en laureaat van vorig jaar).