Facebook heeft alternatief voor Periscope op stapel

facebook periscope

Media / News

facebook periscope
Facebook heeft een alternatief voor Periscope op stapel. Periscope is een zogenaamde live video streaming app die door Kayvon Beykpour en Joe Bernstein voor zowel iOS als Android werd ontwikkeld. De onderneming achter de applicatie werd in maart voor zowat 100 miljoen dollar overgenomen door Twitter.
Facebook blijft discreet over zijn alternatief voor Periscope. Wel is al geweten dat het zijn alternatief zou beperken tot de wereld van beroemdheden. Die kunnen er hun aanwezigheid op Facebook mee beheren. Meer bepaald kunnen sterren en sterretjes beelden van zichzelf live met hun fans en collega's delen. De beelden duiken dan op in de live stream van het sociaal medium, waarna deze kunnen gedeeld en becommentarieerd kunnen worden.
Beroemdheden zoals Serena Williams, Lester Holt, Martha Stewart en Luke Bryan mochten al met de app experimenten. Momenteel ontwikkelt Facebook nochtans nog volop functies voor zijn nieuwe applicatie. Noot: het sociaal medium mikte met Facebook Mentions eerder op dezelfde doelgroep van celebrities en hun fans.