Famous zet NMBS op juiste spoor

Budgets / News

Famous SNCB-NMBS

Vanaf 1 januari 2016 wordt creatief bureau Famous de nieuwe communicatiepartner van NMBS/SNCB. Famous lost Air af en haalde het in de laatste ronde van BBDO en Boondoggle. Famous kon de jury overtuigen met een strategie die rigoureus in alle digitale en klassieke kanalen werd doorgetrokken. De competitie was wellicht een van de grootste van dit jaar binnen de Belgische reclamewereld.

Marc Fauconnier, CEO van Famous, reageert dan ook zeer tevreden: “Wat ons vooral plezier doet is de feedback dat NMBS voor een team gekozen heeft, meer dan voor zomaar een bureau of een campagne. We hebben met Famous de afgelopen jaren zwaar ingezet op de samenwerking tussen creatief, strategisch en digitaal talent. Ik heb het gevoel dat alle puzzelstukjes nu in elkaar gevallen zijn en dat er een team van mensen staat die elkaar beter maken. Bovendien ligt het thema mobiliteit ons. Getuige daarvan onze mooie en jarenlange samenwerking met De Lijn.” 
Sabine Jonckheere, commercieel directeur van de NMBS : De NMBS staat voor grote uitdagingen. In een moeilijke financiële context moeten we de kwaliteit van onze  taken als openbare dienst blijven verzekeren. Daarnaast moeten we ons ook voorbereiden op de komende liberalisering. We zagen in Famous de beste partner om ons merk te herpositioneren en te versterken op basis van een nieuwe marketingstrategie die staat voor klantgerichtheid en moderniteit. ”