FamousGrey creëert Stad na Corona

Crea / News

Een crisis brengt heel wat uitdagingen met zich mee, maar het biedt ook nieuwe kansen en inzichten om er als samenleving beter uit te komen. Met Stad na Corona, de nieuwe campagne van de Vlaamse Overheid en FamousGrey, delen zeven experts hun visie op de toekomst.  

Door Corona kwam het leven in onze steden tot een gedwongen stilstand: even helemaal geen terrasjes meer, geen markt en geen concerten. Wél leerden we efficiënt thuiswerken, genoten we meer dan ooit van de buitenlucht en stampten we creatieve initiatieven uit de grond om de economie mee draaiende te houden.

Het nieuwe normaal kan dus beter zijn dan het oude normaal, dat zeggen ook zeven experts, de denkers en doeners uit de nieuwe campagne Stad na Corona, opnieuw een resultaat van de samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en FamousGrey. Bart Somers, Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur, gaf de opdracht voor de campagne en is te zien in de teaser van de campagne. De minister legt uit hoe we lessen kunnen trekken uit de coronacrisis voor de stad van de toekomst.

Vanaf woensdag 23 september verschijnt elke woensdag een interview met een expert op het digitale platform http://stadnacorona.be/, en dat zeven weken lang. Geert Noels, Yasmien Naciri, Alexander D’Hooghe, Aline Muylaert, Erik Wieërs, Elke Van Hoof en Stijn Baert komen aan het woord en beantwoorden vanuit hun eigen expertise de vraag: “Wat is de toekomst voor de stad na Corona?”.

De experten werkten niet alleen mee aan de interviews, maar schreven ook hun visie neer op papier. De essays worden gebundeld en uitgebracht in het Stad na Corona boek, dat vanaf 30 oktober ook digitaal te downloaden zal zijn op de website. De campagne werd in opdracht van Bart Somers gecreëerd door FamousGrey en de productie werd geleid door AKA De Mensen. De interviews zijn ook beschikbaar als podcast en te beluisteren via Anchor en Spotify.  Het eerste interview met Alexander D’Hooghe werd al gepubliceerd.

Credits
Client: Vlaamse Overheid
Agency: FamousGrey
Creative Director: Peter Ampe
Account & Production Team: Jef Leysen, Olivia Naudts, Matti Verhaegen
Head of Digital : Joachim François
UX Designer: Wies Dickens
Web Developer: Arno Van Biesen
Social Media Manager: Sarah De Prez
Online Marketer: Jonas Sprengers, Sander Cuypers
Digital Designer: Sacha Lempereur
Production Company: AKA De Mensen
Executive Producers: Eline Rousseau, Jessy Nelemans
Producer: Christophe Baggerman, Lia Canninga
Eindredacteur: Caroline Geerts
Director: Tara Fernandez y Mendez
Director Teaser: Charlotte De Cort
Editor teaser: Kobe Van Baekel
Editor Interviews: Bart Vanoppen
Brand Designer: Elke Helbig
DTP: Anne-Sophie Tonnelier 
Print Producer: Christ Lannoy
PR Agency: Famous Relations
Managing Director: Kathy Van Looy
PR Manager: Margaux Van der Velde