FamousGrey en Croky lanceren explosieve campagne

Crea / News

Het Belgische chipsmerk Croky steekt hun ribbelchips in een nieuw verrassend jasje en lanceert drie nieuwe smaken: de Croky Explosions. Met de innovatieve smaken willen ze vooral jongvolwassenen aanspreken, en daarvoor creëerde FamousGrey een online campagne met een belangrijke rol voor social media.

Hevige emoties, positief en negatief, kunnen voor explosieve reacties zorgen, en dat gevoel is enorm actueel. Denk maar aan knaldrang, of het gemis van je vrienden…Maar ook op dagen wanneer alles tegenzit, kan de bom snel ontploffen. En zo’n explosie, dat kan af en toe wel is deugd doen. Zeker met een pakje Croky Explosions in de hand. Het idee van de Croky Explosions-campagne luidt dan ook ‘Heavy Emotions? Eat Croky Explosions’. Omdat Croky met de nieuwe smaken  Sweet Chili, Pizza Pepperoni en Thaï Curry vooral jongeren willen aanspreken, bedacht FamousGrey een online campagne met grappige gifs van over-the-top emotionele reacties. 

De video’s werden gelanceerd op de Facebook-, Instagram-, Youtube-, Tiktok- en Snapchatkanalen van Croky, waar de campagne in totaal zes maanden zal lopen. Naast de online campagne liep tot 24 oktober ook nog een OOH en DOOH campagne om de nieuwe verpakkingen van de Croky Explosions in de kijker te zetten.

Credits:

Client: Croky

Client contacts: Matilde Taverniers, Jan Claes

Agency: FamousGrey

Excecutive CD: Peter Ampe

Creative Team: Jonas Caluwé, Jan Schoofs, Johan Van Oeckel, Jonathan d’Oultremont

Copywriter : Jonas Caluwé, Jonathan d’Oultremont

Project leader: Marie Van Den Einde

Brand Leader: Jef Leysen

Strategic Director : Jonathan Detavernier

Strategic Planner : Nicholas Pirard

Connection Planner : Wies Dickens

(Package) Design: De Kwekerij

RTV-producer: Sara De Grave, Lisa Cuypers, Gaelle Haesaert

Production: FamousGrey Productions

Soundstudio: FamousGrey Productions

Post-production: Sven Vanhee

DTP : Franco Scaramuzza