FamousGrey en De Tijd verwelkomen de Homo Technologicus

Crea / News

Nu ChatGPT en artificiële intelligentie deel uitmaken van ons dagelijks leven, staan we stil bij de volgende stap: AI en robotica. Is de mens klaar voor een upgrade? En waar stopt de mens en begint de robot? Het levert heel wat mogelijkheden op én heel wat vragen. Daarom lanceert De Tijd ‘Homo Technologicus’, een nieuw dossier waarin lezers een blik krijgen op een wereld waarin de grenzen tussen mens en machine vervagen. Je ontdekt alles over toepassingen van de technologie in verschillende domeinen, de race om de humanoid en de implementatie van AI. FamousGrey lanceert het dossier met een eigen versie van de ‘Homo Technologicus’, met Albert Einstein in de hoofdrol.

Bij de lancering van het dossier vorig jaar stond Einstein symbool voor onze menselijke intelligentie. Deze keer wordt hij terug geportretteerd, al smelt hij nu samen met een robot en transformeert hij zo tot Homo Technologicus, uitgerust met een robotoog en robotarm. Zou Einstein nog slimmer geweest zijn dankzij de integratie van AI en robotica?

De Tijd laat niet alleen de opportuniteiten van de implementatie van AI en robotica in printvorm zien. Ook op sociale media zien we de samensmelting van technologie en mensheid samenkomen waarbij Einstein tot leven wordt gebracht. ​

Credits:

Client: Mediafin
​Client contacts: Sam Van Gerwen, Katleen Mertens, Laura Tzaut
​Agency: FamousGrey
Executive Creative Director: Peter Ampe
​Creative Team: Sarah De Blaiser, Lore Heyvaert
​FR copywriter: Antoine Wellens, Olivier Roland
​Account Director: Aurélie Thollebeek
​Account Executive: Cedric Van Aken
​Performance Marketing: Dieter Michielsen
​DTP: Franco Scaramuzza
Agency & Post-Producer FamousGrey: Birgit D’hont
​Video Producer: Sven Vanhee
​​​PR: Famous Relations