FamousGrey en KBC besparen je tijd én geld

Crea / News

Of we nu wachten voor rode lichten en trage liften of hopeloos zoeken naar sleutels, parkeerplaats of je bankkaart. Het leven, da’s soms veel tijd verliezen. En time is money dus eigenlijk verlies je ook nog eens geld. Gelukkig is er Kate, de digitale assistente van KBC. ​

De nieuwe campagne van FamousGrey voor KBC laat zien hoe je met de hulp van Kate en haar Kate Coins niet alleen tijd kan besparen maar ook nog eens geld kan verdienen. Zo helpt ze je belangrijke documenten snel terug te vinden, vervoersbewijzen met één klik aan te kopen en uiteraard gidst ze je moeiteloos doorheen alle KBC-producten. En tijdens de tijd die je bespaart kan je jezelf eens trakteren bij één van de vele KBC partners, dankzij Kate Coin.

Voor de tv-spot werd opnieuw een beroep gedaan op productiehuis Hamlet en regisseur Bernd Faass, die ook de voorgaande renovatie-spot samen produceerden. Net zoals toen zorgen ze ook hier voor een film waarin de herkenbaarheid van de situaties, steeds voorzien van een laagje humor, een centrale rol spelen.

“Ik vond het scenario interessant omdat het, op een humoristische en licht tragische manier, het alom bekende concept van 'tijd verliezen' onderzoekt. Menselijke problemen fascineren me enorm en het is vertrouwd terrein om mee te werken. De nieuwe samenwerking met KBC en FamousGrey was wederom een zeer fijne ervaring die me zin geeft om in toekomst nog meer in België te werken,” zegt Bernd Faass.

De radiospots werden geproduceerd door FamousGrey zelf en volgen hetzelfde format waarbij de luisteraar zich kan herkennen in tijdrovende situaties. De campagne bestaat verder uit print, digital out of home en social. De beelden in die in verschillende media te zien zijn, werden geshoot met Crush en fotograaf Thomas Nolf.

Credits:

Client: KBC
​Client: Sofie Vanhellemont, Koen Gobart

Agency: FamousGrey
​CEO: Francis Lippens
​Executive Creative Director: Peter Ampe
​Creative team: Familie Leysen
​Account team: Marko Van Dyck, Leen Van Lint
​Strategic Director: Dominique Poncin
​Strategic Planner: Britt Decraen

RTV Director: Myriam Maes
​RTV Producer & Art buying: Marlies Neudt, Marie Libouton

VIDEO
​Production Company: HAMLET Brussels
​Director: Bernd Faass
​Executive Producer: Ruben Goots, Jason Felstead, Mathias Kerner
​Line Producer: Jeroen Berx
​DOP: Jens Spöri
​Production design: Cachet
​Editor: Florian Oettinger
​Grading: François Dubois
​Postproduction Company: Frames
​Post Producer: Dominique Ruys, Basile van der Straten
​Music & Soundeffects: Mathieu Savenay - Famousgrey Productions

PHOTO
​Photographer: Thomas Nolf
​Photo ass: Samir Dari
​Executive producer: Camille Cieters
​Producer: Femke Timmers
​Post-Production: Mr Blonde 
​Styling: Marieke De Pauw
​MUA: Evara Collin 

​Media agency: Mindshare
​Media contact: Charlotte Massa