Fanta pakt uit met nieuwe visuele identiteit

Design / News / Retail

Fanta

Een opvallend speelse fles en een fris, handmade logo. Die twee evoluties introduceert frisdrankenmerk Fanta vandaag in België en Luxemburg. Allebei onderstrepen ze de fun waarvoor Fanta wil staan. Zo sluiten ze nu nog beter aan bij de jonge, dynamische doelgroep. De nieuwe flessen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Het eerste wat opvalt aan de Fanta-flessen die vanaf vandaag in het winkelrek verschijnen, is de flinke verandering die de verpakking heeft ondergaan. De flessen van 500 ml, 1 liter en 1,5 liter krijgen allemaal een nieuwe spiraalvorm. Een uniek en asymmetrisch design, dat exclusief voor Fanta werd ontworpen. De nieuwe vorm geeft het gevoel dat je je Fanta tot de allerlaatste druppel uit je fles kan knijpen. En tegelijk is het een knipoog naar de vruchtensappen die Fanta gebruikt om de drankjes te maken. De vernieuwde look benadrukt dus meer dan ooit het fruitige, fun én levendige karakter van Fanta.

Het nieuwe logo van Fanta is gecreëerd door met papier en schaar aan de slag te gaan. « Het logo werd eerst met de hand uitgesneden uit papier en pas toen de designers tevreden waren, werd het gedigitaliseerd, » licht Céline Van den Rijn toe, marketing directeur van Coca-Cola Belgium-Luxemburg. Een authentiek én handmade logo dus, waarmee Fanta inspeelt op de DIY-trend. « Verder hebben we voor een nieuw kleurenpalet gekozen, » vervolgt Van den Rijn. « De vertrouwde basiskleuren zijn er nog, maar de merknaam Fanta zie je vanaf nu altijd in het wit. » Als knipoog zit er in de laatste A van Fanta bovendien een glimlach verwerkt die aansluit bij het speelse en fun karakter van het merk. De vernieuwde visuele identiteit van Fanta vind je vanaf nu ook terug op de blikken.