Far Far Away brengt innovatieve Coke Studio ervaring naar festivalgangers

Crea / News

Far Far Away, een creative technology studio uit Kontich, heeft de handen in elkaar geslagen met Momentum Worldwide en Tool Of North America voor een nieuwe muziekervaring: de Coke Studio. Na een eerste succesvol seizoen vorig jaar – met onder andere Lollapalooza en Osheaga op de kalender – trapte de reizende installatie zomer 2024 vorige maand af op Coachella.

Festivalgangers kunnen zich registreren via de Coke Studio-bar voor een korte quiz, waarin ze een AI-module informeren over hun muziekstijl. De AI-module creëert vervolgens gepersonaliseerde bandnamen en albumhoezen voor de festivalgangers. Nadien “duikt” de nieuwe band fictief de studio in voor het opnemen van een videoclip bij hun AI-nummer. Deelnemers kunnen nadien hun creatie opslaan en delen via een unieke QR-code.

“Dit project illustreert perfect hoe we met Far Far Away de grenzen opzoeken van digitale en fysieke werelden. In die overlap creëren we dynamische en memorabele ervaringen,” zegt Niels Bril, technical lead bij Far Far Away. “Het is ook geweldig om te zien hoe we vanuit Vlaanderen ervaringen creëren die ondertussen al door duizenden festivalgangers wereldwijd zijn beleefd.”

De activatie reist de wereld rond en is momenteel op weg naar Australië. 

Credits:

Klant: Coca-Cola International

Concept: Tool of North America

Experience Partner: Momentum Worldwide

Creative Technology partner: Far Far Away

Managing Partner: Laurens Peeters

Technical Lead: Serguey Putilin

Technical Lead: Niels Bril

Developer: Sander Geenen

Project Manager: Aline Vanliefland

Copywriter: Johnas Claes

Copyright Foto: The Coca Cola Company / Tool of North America