FCR Media breidt uit op Nederlandse markt met Youvia

Marketing / Media / News

Digitaal marketingbureau FCR Media neemt het bedrijf Youvia over en maakt daarmee een geografische uitbreiding op de Nederlandse markt mogelijk. De overname was een logische stap, aangezien de bedrijven van FCR Media en Youvia een grote strategische fit hebben. Beide bedrijven helpen kmo's en zelfstandigen hun succes te vergroten door hun bedrijf optimaal vindbaar te maken op het internet met professionele digitale marketing en social media tools en diensten. Bovendien beheren beide bureaus de grootste bedrijvengidsen van hun land - zowel FCR Media als Youvia de digitale versie van De Gouden Gids en Youvia De Telefoongids.

FCR Media is de nummer 1 in digitale marketing voor zelfstandigen en kmo's en stelt 250 mensen tewerk in België. FCR Media en Youvia hadden in het verleden een zeer vergelijkbare scope: ze bieden beide een one-stop shop van digitale marketing oplossingen en geven advies aan kmo's hoe ze nieuwe klanten kunnen winnen en hun zakelijk succes kunnen vergroten. Daartoe hebben ze een breed scala aan producten die kmo's helpen met het hele proces van digitale marketing, waaronder websites & webshops, SEO, SEA, social media marketing en review management. De twee bedrijven bieden hiervoor ook regelmatig dezelfde tools aan. "De missie van beide bedrijven komt overeen: We ondersteunen beide bedrijven om succesvol te zijn in het digitale tijdperk met zijn ontelbare en continue veranderingen op het gebied van media en marketing. We willen ervoor zorgen dat een kmo of bedrijf gevonden wordt waar potentiële klanten op zoek zijn naar een aanbieder van de gewenste producten of diensten. Gecombineerd en profiterend van onze synergieën kunnen we onze markten nog beter bedienen," zegt Jon Martinsen, CEO van FCR Media. "Deze overname was dus een logische stap voor beide bedrijven. Wij van FCR Media kijken erg uit naar deze geografische uitbreiding en naar de samenwerking met onze nieuwe collega's om het Nederlandse en Belgische ondernemers nog beter bij te staan in hun digitale marketing."

Coronacrisis versterkt behoefte aan online marketing

De coronacrisis heeft de overgang naar de online omgeving versneld en ondernemers gestimuleerd om hun producten online aan te bieden en hun online aanwezigheid te vergroten. Steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen zoeken nu professioneel advies over hoe ze de vele digitale tools en portals het best kunnen gebruiken om hun bestaande en potentiële klanten te bereiken. Voor ervaren en competente bureaus als FCR Media en Youvia is dit een uitgelezen kans om de omzet en het marktaandeel te vergroten.