FedNot laat erven met de glimlach

Crea / News

Notaire.be heeft een humoristische campagne gelanceerd op sociale media. Het doel? De aandacht vestigen op het feit dat het belangrijk is de successie tijdig voor te bereiden. Want nadenken over de verdeling van je vermogen als je komt te overlijden, is beslist geen leuke bezigheid. Nochtans worden de Belgische notarissen vaak geconfronteerd met situaties waarin dit gebrek aan successieplanning een probleem is. Dit leidt regelmatig tot conflicten tussen erfgenamen.

Notaire.be wil dit probleem onder de aandacht van het brede publiek brengen. Om dit te bereiken, besloten we om een eigenzinnige video te verspreiden. "De humoristische benadering van overlijdens- en erfenisproblemen helpt om dit gevoelige onderwerp bespreekbaar te maken. Dit kan meer sereniteit brengen als er moeilijke kwesties moeten worden besproken in de familie," zegt Sébastien Dupuis, voorzitter van de communicatiecommissie van de Conseil Francophone du Notariat belge, het orgaan dat de video heeft geïnitieerd.

https://www.facebook.com/Notaire.be/videos/3589374717791417/

De video heeft ook een positief effect op het imago van het notariaat. "Bij het grote publiek hebben notarissen een nogal sober beeld. Notarissen zouden niet mee zijn met de tijd. Maar het tegendeel is waar. Het notariaat is een beroep dat de digitale evoluties omarmt en dat gelijke tred houdt met de veranderingen in de samenleving. Wat is er beter dan een humoristische video om dit stoffig beeld van de notaris af te schudden?" De video werd geproduceerd en geregisseerd door Gilles Monnat, een onafhankelijke regisseur, die in België bekend staat voor zijn rol als "Gilles le Suisse" in het programma "7 à la une" van de RTBF.