FeWeb leert mom- en dadfluencers influencen

Agenda / Media / News

  • 06/03/2023 18:30

Op 6 maart organiseert FeWeb, de Federatie van Webbedrijven, van 18u30 tot 19u30 een webinar voor mom- & dadfluencers die hun kinderen actief in hun sociale-mediaposts betrekken. Volgens FeWeb doen ouders in dergelijke gevallen immers aan kinderarbeid, en hetzelfde geldt voor minderjarigen die zelf influencer zijn.

Tijdens het webinar wil de organisatie een overzicht bieden van de bestaande Europese en Belgische regelgeving en de veranderingen die op til zijn. Omdat de bestaande regelgeving niet is afgestemd op content creators en influencers, schreef parlementslid Leen Dierick (cd&v) een wetsvoorstel dat meer duidelijkheid moet scheppen voor kid- & momfluencers. "Enerzijds beschermt het wetsvoorstel de kinderen en minderjarigen, en anderzijds biedt het ook meer rechtszekerheid voor de ouders," klinkt het.

In Frankrijk en Nederland beperkt men het aantal uren kinderarbeid en maakte men regels om de vergoedingen aan de kinderen te laten toekomen. Isha Upadhyaya en Bart Van den Brande van advocatenkantoor Sirius Legal geven een helder overzicht van de regels in het buitenland.

Deelname aan het webinar is gratis. Er zal ook een opname worden gemaakt voor zij die niet aanwezig kunnen zijn. Inschrijven is wel vereist.