Fietsers kunnen Brussel redden

Crea / News

Mortier Bike for BrusselsWat zou jouw grootste droom zijn om van Brussel een betere stad te maken? Meer veiligheid, meer groen, meer gemak? Bike for Brussels heeft drie Brusselaars gevraagd naar hun visie voor de stad en hen nadien verrast door hen die droom voor te schotelen… op een fiets! Die visie werd door lokale artiesten geïllustreerd, geschilderd of getekend. Een pakkende onderneming die werd vastgelegd in 3 online mini-films, met dank aan Mortierbrigade. Mortier Bike for BrusselsHet doel van dit initiatief: tonen dat de fiets dé oplossing is voor een betere stad. En omdat alle Brusselaars zo hun eigen idee hebben van een betere stad, kan iedereen tot 15 juni zijn gekste droom delen op bike.brussels en zo kans maken op een exclusieve fiets getekend door een Brusselse designer.
Mortier Bike for Brussels

Sarah, Blanca en Oncle Kinch dromen alle drie van een beter Brussel. Hun verbeelding heeft letterlijk vorm gekregen dankzij het talent van 3 kunstenaars, die voor elk van hen een gepersonaliseerde en exclusieve fiets bedachten.Mortier Bike for BrusselsMet dit initiatief wil Bike for Brussels aantonen dat wat je dromen ook zijn, de fiets meehelpt aan positieve evolutie van de hoofdstad. Mortier Bike for BrusselsCamille Thiry, woordvoerder van Brussel Mobiliteit: “Vandaag willen we met dit initiatief niet enkel fietsers ondersteunen en vooruit stuwen, we willen ook tonen dat de fiets een antwoord kan bieden op de vele problemen waar Brussel mee te maken heeft. En dat doen we natuurlijk in actieve samenwerking met de Brusselaars. Daarom laten we hen aan het woord door hen hun dromen te laten delen met de hele gemeenschap.”

Bike for Brussels - Kinch

Voor dit initiatief schakelde Bike for Brussels de hulp in van jonge, Brusselse talenten. Ben Bauchau is een illustrator die werkt vanuit Ukkel. Hij beeldde de droom uit van Sarah: een stad waar de vogels zingen, zonder auto’s en waar de gebouwen barsten van kleur. Bieke Buckinx, een jonge schilder van 29 die in Molenbeek woont, maakte de fiets van Oncle Kinch, die van een groenere en jovialere stad droomt. En tenslotte hebben Karolien Verstappen, illustratrice van 36, en haar partner Jonas Jatidjan de fiets van Blanca vormgegeven. Zij droomde van groenere parken en ziet zichzelf wel door Brussel bewegen via een kabelbaan.

Bike for Brussels - Blanca

Alle Brusselaars die zoals Blanca, Kinch en Sarah een originele en gepersonaliseerde fiets willen winnen, mogen hun droom voor Brussel delen op de site bike.brussels tot 15 juni. De twee mensen met de meest originele dromen worden geselecteerd en winnen een fiets gepersonaliseerd door een jonge Brusselse artiest.

Bike for Brussels - Sarah

Credits
Client: Brussel Mobiliteit
Client contacts: Sofie Walschap, Véronique Dehasque, Damiaan De Jonge, Valérie Mertens, Pedro Dos Santos
Agency: mortierbrigade
Creative Directors: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster
Creatives: Laurie Lacourt, Catherine Hermans, Zoé De Priester
Head of production: Charlotte Coddens
Strategy: Dorien Matthijsen, Laura Deknock
Producer: Margot Van Daele
PR Manager: Anne-Cécile Collignon
Social: Jonas Van Bael, Jil Dockx
Digital Director: Pieter Nijs
Digital Project Manager: Melissa Tack
Design: Wim De Dobbeleer
Production company: Roses are Blue
Director: Willy Cranck
Producer: Catherine Vaes
Mortier Bike for Brussels