Filou en Focus-WTV kleuren de zomer met de Slimste Filou

Marketing / News

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck en regionale televisiezender Focus-WTV palmen deze zomervakantie het televisiescherm in. Elke maandagavond kan je om 21 uur meequizzen met de Slimste Filou. “De samenwerking komt er na een try-out van de Slimste Filou via een livestream. Nu verhuist onze quiz naar het grote scherm zodat mensen ook tijdens de zomervakantie hun algemene kennis kunnen testen. Elke week verdelen we een prijzenpot van maar liefst 480 blikjes Filou en een cadeaubon van 200 euro voor de allerslimste quizzer,” vertelt Bruno Lambert, PR-manager van de familiebrouwerij in Izegem, die ook de quiz zal presenteren.

De zomer van 2020 zullen veel mensen in eigen land vieren. “Door het coronavirus kiezen veel mensen voor een staycation en samen met Focus-WTV willen we die extra leuk maken. Daarom kan iedereen acht maandagavonden meequizzen met de Slimste Filou.” Deelnemen is eenvoudig. “Via de gratis app Kahoot log je in met je naam en voornaam. De wedstrijdcode zal een kwartier voor aanvang van de quiz te zien zijn op het scherm. Eenmaal de quiz start, geef je je antwoorden in via de app. Inschrijven op voorhand is niet nodig. Zo kan iedereen last minute beslissen om deel te nemen,” legt Bruno Lambert uit.

“De vragen zijn zeer algemeen, je hoeft dus zeker geen doorgewinterde quizzer te zijn om kans te maken op een prijs. Denk aan vragen zoals ‘wat is een prank?’ en ‘hoelang duurt een gemiddeld huwelijk?’. De quiz is opgedeeld in vier verschillende rondes en is bedoeld als quality time met vrienden of familie. Je kunt elkaar natuurlijk ook vanop afstand uitdagen, want de app houdt de tussenstanden constant bij. Zo weet je meteen wanneer je een tandje moet bijsteken.”

Wekelijkse prijzenpot

Wekelijks worden er 480 blikken Filou verdeeld over de eerste tien winnaars. “Daarnaast zijn er kleinere prijzen voor wie eindigt op de plaatsen 100, 200, 300, 400 en 500. Ook als je een keer minder goed hebt gequizd, kan je dus nog kans maken op een prijs. Voor de allerslimste Filou voorzien we nog een extra prijs, namelijk een cadeaubon van 200 euro om te besteden in onze nieuwe Michelles Pub & Brasserie.” De winnaars van de quiz worden na afloop van de quiz gecontacteerd. “De prijzen moeten afgehaald worden bij Michelles Pub & Brasserie in Izegem.”

De quiz is te volgen via zowel het televisiekanaal als de livestream van Focus-WTV. “Zo bereiken we niet enkel West-Vlamingen thuis, maar ook provinciegenoten die op dat moment op reis zijn in binnen- of buitenland. De livestream is wereldwijd te volgen. Ook buiten de provinciegrenzen is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de quiz,” verduidelijkt Bruno Lambert.

Bekende juryleden

Elke week neemt een bekende Vlaming de rol van jurylid op zich. “Starten doen we met een rasechte West-Vlaming: Wim Opbrouck. Ook Kamagurka, Martin Heylen, Sebastien Dewaele, Marijn Devalck en Wim Willaert tekenden al present. Elke week kondigen we het nieuwe jurylid aan via de Facebookpagina van Filou en Instagram. Houd deze kanalen dus zeker in de gaten!”

De Slimste Filou gaat door op maandag 29 juni, 6 juli, 13 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus en 31 augustus. Alle informatie omtrent de quiz is te vinden op www.slimstefilou.be. “En dan nu de eerste vraag: wie daag jij uit om de Slimste Filou te worden?” lacht Bruno Lambert.