Finalisten Humo’s Comedy Cup 2023 in 'De Weg naar de Finale' op Streamz

Media / News

In de vierdelige reeks 'Humo's Comedy Cup - De Weg naar de Finale' volgen we het parcours van opkomende stand-up comedy talent in Vlaanderen. Ruth Beeckmans trekt met haar gepimpte camper naar alle regionale voorrondes van Humo's Comedy Cup 2023. Ze vraagt naar de verhalen van de kandidaten en peilt naar de onderlinge concurrentie. In aflevering een en twee moesten al 44 kandidaten het onderspit delven. In deze derde aflevering strijden nog acht kandidaten voor de titel van beste opkomend stand-up comedy talent. Ontdek welke drie finalisten doorstoten naar de finale, en eeuwige comedyroem, tonnen lof en 1.500 euro prijzengeld winnen.

Wie zal het halen?

  1. Bert Schrijvers (33) is afkomstig uit Limburg en woont in Mechelen. Overdag vervoert hij schoolkinderen als buschauffeur en 's nachts zoekt hij het podium op. Zijn doel met zijn humor? Het publiek zich laten afvragen waar zijn ze in godsnaam naar aan het kijken zijn.


  2. Jeremy Baltii (26) woont in Middelkerke. ​ Hij is hotelreceptionist en heeft cerebrale diparese, maar wil allesbehalve het medelijden van het publiek. Sterker nog, hij noemt zijn medische conditie een dankbare bron van humor. Hij lijkt een schattige knuffelbeer, maar in zijn humor brengt hij al snel een donkere twist.
  3. Quinten Leon (35) woont in Brussel. Hij is stadsgids en organiseert Free Walking Tours. Zijn humor zorgt voor extreme verwarring, zelfs dadaïstisch, maar wel verdomd geestig. In 2021 waagde hij al zijn kans en geraakte hij tot in de voorrondes, maar dit jaar zien we hem in de finale.
  4.  

De volledige finale met rode loper

De drie finalisten staan op zondag 26 november in de grote finale van Humo's Comedy Cup 2023 in de Antwerpse Arenberg. De rode loper wordt uitgerold waarop het kruim van de Vlaamse standup-comedy zal langskomen. De vakjury - niemand minder dan Guy Mortier, William Boeva, Amelie Albrecht, Xander De Rycke, Soe Nsuki en HUMO-hoofredacteur Bart Vanegeren - neemt die avond de ultieme beslissing over wie in de voetsporen treedt van onder andere Wouter Deprez, Gunter Lamoot, Lukas Lelie, Jens Dendoncker, Amelie Albrecht en Vincent Voeten.

Opdinsdag 28 november brengt Streamz de volledige finale in beeld in de laatste aflevering van 'De Weg naar de Finale' met daarin de reacties van de finalisten en de jury.

Foto's door Lies Depraetere