Fintro en choco benadrukken dichtbij bankieren

Crea / News

Sinds jaren maakt Fintro ‘dichtbij bankieren’ concreet in haar aanbod, door bereikbaar en beschikbaar te zijn wanneer het past voor de klanten (live of online). En door tijd te maken om te luisteren en te adviseren. Om zo de mensen achter de klanten ook écht te kennen en actief hun leven mee te (be)leven. Op elk moment. Choco vertaalt deze aanpak al drie jaar consequent met de campagnelijn ‘Fintro, dat is dichtbij bankieren.’ Ook dit jaar pakken Fintro en het bureau uit met een hypergepersonaliseerde, nationale imagocampagne op uiteenlopende kanalen.

Om de persoonlijke aanpak van Fintro ‘letterlijk’ een plek te geven in het leven van de klant, ontwikkelde het bureau campagnevisuals met dynamische handlettering. Creatief en prikkelend – zowel in inhoud als vorm. Als centrale imagoboodschap werkte choco vanuit de positieve uitnodiging: ‘Kom gerust binnen. Ga heel gerust buiten. Dat is dichtbij bankieren.’ Op affiches die de 200 kantoren van het netwerk sieren, vormt deze tekst een Fintro-kantoordeur. Dezelfde visual komt ook terug in een huis-aan-huis-mailing, gepersonaliseerd per kantoor, die in de streek rondom de vestiging wordt verdeeld. “We gingen opnieuw voor een sterke personalisatie in deze campagne. Een dichtbij-bank hoort ook dichtbij te communiceren. Daarom ontwikkelden we meer dan 120 verschillende online-spots waarin we plaatselijke kantoren portretteren," zegt Veerle Miller van choco.

Radio en video vertellen het hele verhaal

Radio en Fintro doen het samen goed. Dat bewijzen de cijfers van de laatste jaren. Ook dit jaar ondersteunen radiogolven op een ruim geselecteerd luisterpubliek in Noord en Zuid de Dichtbij-claim van Fintro. Om de menselijke touch en nabijheid van Fintro nog extra gevoel te geven, bedacht én maakte choco animatievideo’s – zowel vanuit het merk als in 120 gepersonaliseerde filmpjes voor de kantoren. De personalisatie ging zo ver dat elk filmpje foto’s van de kantoren bevatte, met aangepaste signering én voice-over teksten. De synergie tussen animatie en de prominente rol van de handlettering resulteerde in een frisse mix van inhoud en dynamiek.

Sponsoring van Zomerhit en Tour de France

Om nóg een stap verder te zetten in de personalisatie, bracht de campagne Fintro ook dichterbij op tv en radio, als sponsor van de VRT Zomerhit en de Tour de France op RTBF. Choco realiseerde in hetzelfde originele animatie-handlettering-format een aantal verrassende video-billboards met een leuke knipoog naar de verschillende thema’s. “Zowel Zomerhit als de Tour zijn sterke en authentieke merken waar mensen zich nauw verbonden mee voelen. Via deze sponsoring leeft Fintro mee met alle kijkers, net zoals het merk doet in haar werk van elke dag," zegt Krist Pauwels.


Credits
Account: Veerle Miller, Aurélie Hasaert
Creatie: Ralf Jennes, Sarah Wagner, Kamiel Bral, Krist Pauwels

Studio: Brit Taels, Philippe Pauwels
Handlettering: Pieter Boels
Radio: Geluidshuis