Focus Advertising pakt uit met ‘Master Oak’ van Unilin Panels

Crea / News

‘Master Oak’ is een revolutionair product, en dat betekent dat er in de campagne ook wel eens gepronkt mag worden met dit topmateriaal van Unilin Panels, dat onlangs een DNA Paris Design Award won. Unilin Panels vroeg aan Focus Advertising om voor de lancering een internationale campagne te maken voor 'Master Oak', gericht op architecten, schrijnwerkers en vormgevers.

Waarom is Master Oak zo straf? Het materiaal is niet te onderscheiden van echt eikenhout en heeft daarbovenop nog unieke, praktische voordelen (gefabriceerd uit 100% gerecycleerd hout, kleurvast, vlek- en krasvrij). Oh ja, en het is duurzaam. Met al die troeven om over te stoefen, was het vooral de uitdaging om met dit alles uit te pakken zonder al te arrogant over te komen. Met de resultaten mag het bureau ook uitpakken: De campagne bereikte online anderhalf miljoen architecten, schrijnwerkers en vormgevers en meer dan de helft van die groep ging in interactie met de advertenties. Dat is een straf resultaat, als je weet hoe moeilijk deze doelgroep online te bereiken is.

De campagne bestond uit een lanceringsvideo met bijhorende campagne, en daaraan voorafgaand een volledige pre-launch campagne volgens een strak communicatieplan en deliverables in print en digitaal. Alles werd ontwikkeld in het Nederlands, Engels én Frans omdat de campagne werd uitgerold in België, Frankrijk en Nederland.

 

Credits

Client: UNILIN Panels

Client contact: Jurgen Plas, marketing director division Panels

Agency: Focus Advertising

Account manager: Lieve Vuylsteke

Creatief Directeur: Karel Vanoverberghe

Art Director: David Libeert

Fotografie: Thijs Quequin

Copywriter: Veerle Vandenbroucke

Mediastrategie: Frédéric De Ly

Social Media strategie: Amély Mondy

Set-up en management social media campagne: Cas Lambrechts

Marketing automation flow: Liselotte Delobelle

Projectbegeleiding social media & trade press campagne: Nicholas Soete

Audio-visuele producties

3D visuals: Visuals for brands 

Regie en productie lanceringsvideo: Wenneker