France Clèves bedwingt woestijnheuvels

FranceCleves-DDB

News

FranceCleves-DDBFrance Clèves, grafisch designer bij DDB, start op vrijdag 18 maart
met een loodzware tocht door de woestijn. Zij neemt deel aan de befaamde Rallye des Gazelles, een autowedstrijd die vooral in Frankrijk zeer populair is. Voor de 26ste editie vormt ze samen met de Portugese Elisabete Jacinto het Belgische Volkswagen-team.

France Clèves is zoals gezegd graphic designer bij DDB, maar in haar vrije tijd is ze navigatrice, een van haar grootste passies. Dit jaar viert ze al haar zesde deelname aan de Rallye Aïcha des Gazelles. In 2012 behaalde ze zelfs de overwinning in de categorie Quad/Buggy/Moto. Dit jaar wil ze er opnieuw alles aan doen om op het podium te eindigen.

FranceCleves-DDB

De 26ste editie van de Rallye Aïcha des Gazelles wordt gereden van 18 maart tot 2 april 2016. Deze rallyraid is in de autosportwereld op z’n minst atypisch te noemen: niet alleen is hij uitsluitend voorbehouden voor vrouwen, bovendien komt het er niet op aan om de snelste te zijn. Winnaressen zijn zij die in zo min mogelijk kilometers de verschillende controleposten bereiken. De navigatie gebeurt op klassieke wijze, dus zonder gps. Gewapend met enkel een kompas en een kaart moeten de deelneemsters de kortste weg zien te vinden, rekening houdende met alle mogelijke hindernissen onderweg.