Francesca Vanthielen naar Kanaal Z

CIM / Media / News / People

Francesca Kanaal ZOp 27 april presenteert Francesca Vanthielen voor het eerst het praatprogramma Z-Talk op Kanaal Z. Zij versterkt het team van de zakenzender, nu Lynn Wesenbeek zich kandidaat stelde voor de Europese verkiezingen. Eén keer per maand zal Vanthielen een uitzending voor haar rekening nemen. Een master Toegepaste Economische Wetenschappen en een master in Internationale Politiek geeft Vanthielen de nodige achtergrond, samen met haar ervaring als moderator in talloze debatten. “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om voor Kanaal Z te werken”, zegt Francesca Vanthielen. “Dit combineert mijn vroegere televisie-ervaring met mijn persoonlijke interesses. Sinds mijn studies TEW ben ik economische ontwikkelingen altijd blijven volgen; al zal ik in mijn Z-Talks ook meer algemene maatschappelijke onderwerpen aan bod laten komen. Het is een luxe om in deze vluchtige tijden een half uur met één gast te kunnen praten. Ook daar kijk ik enorm naar uit.”
Het programma Z-Talk in de weekendlus op Kanaal Z is eind november geherlanceerd, met vier presentatoren. Francesca vervolledigt het huidige team van Gui Polspoel en de nieuwsankers An Hofman en Stijn Wuyts. “De formule met vier sterke interviewers die elkaar afwisselen heeft Z-Talk extra dynamiek gegeven. Met Francesca erbij is de ploeg opnieuw compleet,” zegt hoofdredacteur Kris Vera. Francesca Vanthielen is al jaren een bekend schermgezicht. Ze was ook één van de voortrekkers van de klimaatzaak en de burgerbeweging G1000.  “Francesca brengt een pak ervaring mee en haar grote honger naar maatschappelijk debat. Dat debat kan ze nu aanzwengelen vanuit een journalistieke invalshoek,” aldus Kris Vera.
Het programma Z-Talk op Kanaal Z wordt uitgezonden in de weekendlus van zaterdagmorgen 11.00 uur tot maandagavond. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audiometrie).