Franciska Friebert

New kids in town

Mijn roots liggen in Oostenrijk, waar ik opgroeide in het land van Sisi en strudel. Een opleiding als vertaler-tolk Duits, Engels én Hongaars was voor mij niet meer dan logisch aangezien ik de liefde voor taal al vroeg meekreeg. Onder impuls van mijn ouders besloot ik om een Erasmustrip naar Texas af te wijzen en om naar Antwerpen te trekken. Ik wist eigenlijk niet eens dat Antwerpen bestond, maar volgens mijn moeder was het een mooie stad met een centrale ligging. Ideaal om de rest van Europa te verkennen! Met behulp van een crashcursus werd ik in recordtempo vlot Nederlandstalig en wist ik een stage bij Bosch te versieren.

Daar ging ik aan de slag als marketing assistent, maar al snel werd mij een opleiding als SEO-specialist aangeboden. Die kans greep ik met beide handen. Na mijn stage keerde ik terug naar Oostenrijk, maar België bleef lonken. Een master meertalige communicatie aan de KU Leuven overtuigde me al snel om terug te keren. Niet veel later werd ik aangenomen als marketing consultant bij Dexport. Als Duitstalige native speaker en zoekwoordenspecialist verbeterde ik de online vindbaarheid van verschillende Duitse bedrijven.

Vervolgens kwam ik bij Onlyhumans terecht, waar ik nu al een jaar als SEO-expert werk. In mijn vorige functies hield ik me vooral bezig met de strategische kant van zoekmachineoptimalisatie, maar bij Onlyhumans gaan we nog een stapje verder. Hier baseren we strategieën vooral op feiten, die we vertalen naar mensentaal. We vertrekken steeds vanuit een uitgebreide SEO-audit, waarvoor we gebruik maken van gespecialiseerde software. Ik heb hier op korte tijd veel bijgeleerd en voelde me echt meteen thuis. Het voelt goed om deel uit te maken van een hechte groep collega’s.