François Schuiten tekent affiche Stripfeest 2019

Agenda / Crea / News

StripfeestDe ontwerper van de affiche voor de tiende editie van het Brussels Stripfeest is bekend. Het gaat om de tekenaar van ‘De laatste farao’, het nieuwe album van Blake en Mortimer, Brusselaar François Schuiten. Net als voor het album is de Brusselse illustrator Laurent Durieux verantwoordelijk voor de inkleuring van de affiche. Het Stripfeest begint op vrijdag 13 september en staat die dag, onder andere, in het teken van de schoolgaande jeugd. De perfecte start van het nieuwe schooljaar.
In 2010 startte visit.brussels met het Stripfeest. Sindsdien evolueerde het evenement enorm. Het feest kwam er naar aanleiding van een themajaar dat in het teken stond van de negende kunst in Brussel. Jaarlijks verwelkomt het Stripfeest bijna 100.000 bezoekers en meer dan 250 striptekenaars. Ook dit jaar vindt het Stripfeest plaats in het Warandepark waar het op 13, 14 en 15 september de traditionele tenten opnieuw opslaat. Naast de typische parade van reuzeballonnen die de beroemdste stripfiguren uitbeelden, organiseert het Stripfeest voor de liefhebbers ook conferenties, screenings, signeersessies en andere activiteiten.
schuitenFrançois Schuiten zal ook aanwezig zijn. Naast de signeersessies neemt de tekenaar ook deel aan een speciale conferentie rond het legendarische duo, samen met collega’s die de serie voortzetten. Een unieke gelegenheid om het werk van Edgar P. Jacobs nog eens onder de loep te nemen en het te hebben over zijn enorme invloed voor de stripwereld. Thema’s die zeker aan bod zullen komen zijn het respect voor het originele werk en de Brusselse focus van het nieuwe album.
Een recent interview met François Schuiten leest u in PUB Magazine.