Freddy De Vadder is tegen zwerfvuil

FreddyDeVadder-zwerfafval

Crea / News

Freddy De Vadder zwerfvuilcampagne

Ondanks de vele lovende initiatieven blijft zwerfvuil voor heel wat scholen een groot probleem. Leerlingen zijn zich vaak niet bewust van de zwerfvuilproblematiek en ook schoolteams weten dikwijls niet hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. Daarom bedacht Hannibal in opdracht van de West-Vlaamse afvalintercommunales en de provincie West-Vlaanderen de campagne ‘Let’s do it op school’. Uithangbord van de campagne is Freddy De Vadder, die in de rol van afvalmeester ten strijde trekt tegen zwerfvuil in en rond de West-Vlaamse schoolmuren. Hannibal bedacht de uitdagende slogan ‘Ge wit woa dajt kunt steekn’ en voorzag de campagne van een competitief element. Via een wedstrijd, waarbij een vijftal opdrachten moeten worden
vervuld, kunnen scholen hun leerlingen en team op een eenvoudige manier aansporen om afval in de vuilnisbak te gooien.
De campagne heeft een campagnewebsite voor alle deelnemende scholen. Daar kunnen ze per opdracht filmpjes en foto’s posten die dan door de afvalintercommunales worden beoordeeld. De school met de meeste punten krijgt een gratis optreden van Freddy De Vadder. Bovendien maken alle leerlingen kans op gadgets, zoals een unieke Freddy-brooddoos of hippe draagtas.
Online pakte Hannibal uit met de ludieke app De Freddydub. Die spoort leerlingen aan om leuke quotes rond zwerfvuil te delen. De campagne wordt viraal ondersteund met drie filmpjes, die op een dubieuze wijze tonen hoe Freddy omgaat met zwerfvuil. De campagne loopt nog tot 13 mei.

 

Credits
Clïent: West-Vlaamse afvalintercommunales (IVIO, IVOO, IVVO, IMOG, MIROM, IVBO)
Contact: Heidi Deruytter
Agency: Hannibal
Client Director: Kristof Carrein
Creation: Hannibal
Film Production Company: BroekToe
Director: Tom Verbruggen