GAIA en FamousGrey roepen op: een hond is geen accessoire!

Crea / News

Door de lockdown kochten heel wat Belgen impulsief een hond, zonder hier goed over na te denken. Als gevolg worden nu heel wat honden gedumpt in het asiel. Om dit een halt toe te roepen lanceert Gaia samen met FamousGrey en Famous Relations de #NotAnAccessory-campagne. Om aan te tonen dat een hond niet voor één seizoen is, activeerde Famous Relations toonaangevende mode content creators om een foto te posten met naast de modetrends van vandaag ook hun hond. Bij de hond staat een tag “not an accessory”, een duidelijke boodschap dat honden geen impulsaankoop zijn zoals kleren en accessoires. Het voorbeeld van de content creators werd in enkele dagen tijd massaal overgenomen door hondenliefhebbers die de boodschap van Gaia mee helpen verspreiden. 

Met de campagne willen FamousGrey, Famous Relations en Gaia, samen met tal van influencers, mensen bewust maken van de grote verantwoordelijkheid die verbonden is aan het nemen van een huisdier. Een campagne die in tijden van corona broodnodig blijkt te zijn. “Dieren zijn geen accessoires die je vlug even koopt in de winkel,” verduidelijkt Ann De Greef, directeur van Gaia. “Veel mensen hebben tijdens de eerste lockdown een kat, hond of konijn in huis genomen omdat ze veel tijd hadden. Niet veel later volgde een dumpingsgolf in de dierenasielen.”  

Niemand minder dan Virginie Morobé, Belgische schoenenontwerpster, en haar hond Tzuki gaven het startschot voor de campagne op haar Instagrampagina. Door een foto te delen waarin ze niet enkel haar schoenen maar ook haar hond tagt met @NotAnAccessory maakt ze duidelijk dat honden geen seizoensaccessoires zijn en roept ze hondenbaasjes op de boodschap mee te verspreiden.

“De baseline ‘My dog is not an accessory’ heeft voor mij natuurlijk een dubbele lading. Mijn business bestaat uit het maken van accessoires dus hoef ik niet uit te leggen hoe belangrijk een ‘accessory’ voor mij is. Mijn hart en passie ligt in het maken van schoenen. Daarmee onderstreep ik dubbel en dik dat een hond heel erg belangrijk voor me is zonder afbreuk te willen doen aan mijn liefde voor accessoires,” legt Virginie Morobé uit. 

Sinds haar startschot doken overal op Instagram posts en stories op met de tag @NotAnAccessory. Deze content linkt door naar de Not An Accessory-Instagrampagina. Ook op TikTok was ‘#NotAnAccessory’ al te zien. En de oproep kan op veel bijval rekenen van (fashion) content creators. Zo steunen onder meer An Lemmens, Jerome Carlier, Camille Botten, Céline Van Ouytsel, Noémie Happart, Pauline Grossen, Céline Schraepen en vele anderen de campagne. Ondertussen namen al meer dan 150 content creators deel aan de actie.

Op de Instagrampagina en op de website van Gaia staan tips voor toekomstige hondenbaasjes over hoe de juiste beslissingen neemt en hoe je een broodfokker kan herkennen.  

Credits
Client: Gaia Brussels
Client: Ann De Greef, Kim Vandenbroucke, Lysiane Menier
Agency: FamousGrey
Creative Director: Peter Ampe
Creative team: An-Sofie Keulen, Steve Maes
Account Director: Olivia Naudts
Strategic Planner: Nicholas Pirard
Head of Digital: Joachim François
Digital Strategist: Wies Dickens
Project Manager: Florian Hoffreumon
Social Media Manager: Sarah De Prez
Digital Designer: Sacha Lempereur
PR: Famous Relations
Managing Director: Kathy Van Looy
PR manager: Astrid Mattelaer