Gazet van Antwerpen krijgt (tijdelijk) duoleiding

Media / News / People

Frederik De Swaef wordt vanaf 8 maart co- hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen. Samen met huidig hoofdredacteur Kris Vanmarsenille zal hij leiding geven aan het redactieteam van de krant. Kris Vanmarsenille en Frederik De Swaef zullen vanaf dan samen het beleid binnen de redactie uitzetten en Gazet van Antwerpen als nieuwsmerk verder doorheen de digitale transitie loodsen.

Als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws stond Frederik De Swaef mee aan de wieg van News City (DPG Media). Hij was er verantwoordelijk voor de succesvolle digitalisering van de regioredactie. Voorafgaand was hij hoofdredacteur van verschillende magazines en online platformen, waaronder Flair,Story,Nina en Teve-Blad. Frederik De Swaef: “Wat er echt leeft in Vlaanderen kom je het best te weten via het regionieuws. We hebben op dat vlak in ons land een rijke journalistieke traditie die door de digitalisering ongezien veel nieuwe mogelijkheden heeft gekregen. Ik ben dan ook fier dat ik samen met Kris een van de oudste kranten van ons land mag leiden. Gazet van Antwerpen is al 130 jaar de nummer 1 in de harten van de Antwerpenaren. Nu ook in mijn hart. Van het mooiste dorp in de Kempen over Mechelen tot in ’t stad: de Antwerpenaar zal ook de komende 130 jaar kunnen rekenen op de Gazet, op welke manier hij het nieuws uit de grootste provincie van Vlaanderen ook wil volgen.”

Kris Vanmarsenille zal de functie van co-hoofdredacteur aan het einde van 2021 neerleggen om vervolgens binnen de redactie van Gazet van Antwerpen de rol van senior writer op te nemen. Kris Vanmarsenille: “De toetreding van Frederik tot de hoofdredactie maakt dat voor mij de dingen bijna als vanzelf in de juiste plooi vallen. Na bijna 7 jaar hoofdredacteurschap van Gazet van Antwerpen voelde ik al enkele maanden dat ik stilaan toe was aan nieuwe vooruitzichten. Ik keer eind dit jaar terug naar mijn grote liefde, het schrijven, en ik hoop vanuit die rol de Gazet verder te kunnen versterken met opinie, analyse, duiding en debat.De expertise die Frederik in zijn loopbaan heeft weten op te bouwen zal onze krant versterken, verbreden en vooruit helpen in haar digitale groei. Hierdoor zal de relevantie van Gazet van Antwerpen in de Antwerpse provincie nog groter worden. Ik kijk uit naar desamenwerking.”

Foto © Mediahuis