Gelotology gaat op café

Communication / News

ARhus

ARhus

Gelotology is al vijf jaar een expert op het gebied van beleving. Het bureau is gespecialiseerd in het verbeteren van de ervaring die mensen hebben met organisaties, producten, diensten enzovoort. Dat leidde tot tal van projecten op het vlak van product-, service- en/of behaviordesign. Gelotology werkt intussen voor onder meer Sport Vlaanderen, A.S.Adventure, Africa Museum, CM, Zorgbedrijf Roeselare, Efteling e.a.

Nu komt daar ook interior design bij. “Het interieur heeft een enorme impact op de ervaring die mensen hebben. Je iets meer op je gemak voelen voor een behandeling in het ziekenhuis, bijvoorbeeld. Of op een leuke manier een productievere werkomgeving creëren. Door onze belevingsexpertise voortaan ook toe te passen op interieurvormgeving kunnen we bedrijven helpen om ook hier het verschil te maken,” zegt Frederik Cuyvers van Gelotology.

De daad werd afgelopen weken meteen bij het woord gevoegd. Gelotology won namelijk de aanbesteding voor de inrichting van het ARhus café. ARhus is een kenniscentrum in Roeselare met een ambitieus doel: zoveel mogelijk mensen laten kennis maken, kennis verwerven en kennis delen (en daar hoort de openbare bibliotheek 2.0 bij, naast veel meer). Een filosofie die ARhus ook graag zag terugkomen in haar kenniscafé. Gelotology vertrok daarbij niet vanuit de beschikbare ruimte, maar wel vanuit de potentiële bezoekers. Hoe ervaren mensen een bezoek aan een café? Hoe gaan ze intuïtief om met elkaar? Hoe kunnen ze gestimuleerd worden tot meer interactie? Op basis van dit onderzoek werd een creatief belevingsconcept uitgewerkt in samenwerking met Inside, een interieurbouwer uit Brugge die mee zal instaan voor de uitwerking en implementatie. De opening van het nieuwe ARhus café is voorzien in juni 2018, hoe graag we het ook hadden gedaan: we kunnen nog geen impressie aanbieden van hoe dat kenniscafé er straks zal uitzien. Hoe het gebouw eruit ziet, kunt u op de foto vaststellen.