Gentse app gaat viraal in Aruba

Media / News

Nu we thuis vastzitten, klinkt een escape naar een eiland met witte zandstranden en wuivende palmbomen ons als muziek in de oren. Laat dat nu net zijn wat deze dansers uit Aruba in gedachten hadden toen ze een videoclip maakten waarin ze hun prachtige eiland laten zien… al dansend natuurlijk.

Het idee begon met een Dance Challenge van de app Ablo. De Gentse app, die mensen over de hele wereld met elkaar in contact brengt, en in 2019 door Google nog werd verkozen als “app of the year”, lanceerde deze uitdaging begin dit jaar. Het doel was om de hele wereld aan het dansen te krijgen en de gebruikers dankzij deze video’s “rond de wereld te laten reizen”. Maar deze dansers hadden iets groters in gedachten. Hun 2-minuten durende video, op het nummer dat door Ablo speciaal voor de challenge werd geproducet, neemt de kijkers mee op een rondreis door hun thuisland Aruba. Het upbeat nummer, de energieke moves en de felle kleuren die het eiland kenmerken toveren gegarandeerd een lach op je gezicht.

De video werd massaal bekeken en gedeeld omdat de dansers social media-sterren Gilmher en Jayden Croes konden strikken om een rol te spelen in hun clip en die hun volgers opriepen om de video te bekijken. Samen hebben de broers meer dan 50 miljoen volgers op TikTok.

“Ik vond het geweldig om samen te werken met creators van het eiland. Het was echt een genoegen en een ongelofelijke ervaring,” aldus Jayden in een interview met Ablo. Gilmher beaamde dat: “Ik vond het fantastisch! Het was leuk om zoiets groots te creëren en hierdoor ons mooie eiland te kunnen tonen.”

Grote influencers volgden het voorbeeld van de Croes Bro’s en maakten hun versie van de challenge. De Dance Challenge van Ablo werd intussen door meer dan 21 miljoen mensen bekeken.