Gentse student pakt uit met radio-app

Radio Belgium

Media / News

Radio Belgium"Ik zie dat jullie reeds heel wat leuke artikels over apps hebben geschreven. Daarom denk ik dat mijn gloednieuwe app, specifiek voor de Belgische markt, jullie wel zal interesseren," zo introduceert Simon Schellaert, een 20-jarige student Informatica aan de UGent, een nieuwe, interessante applicatie voor in een persbericht. "In 2013 zocht ik tevergeefs naar een kwalitatieve radio-app voor mijn iPhone, waarop ik uiteindelijk besloot deze zelf te maken. Dat heel wat Belgische gebruikers laaiend enthousiast zijn over het resultaat: Radio Belgium, bewijzen de ondertussen meer dan een half miljoen downloads en duizenden positieve beoordelingen. Een logisch vervolg was dan ook dit success op iPhone en iPad uit te breiden naar Android. Na enkele zomermaanden hard werken, b"en ik dan ook trots dat ik vandaag Radio Belgium voor Android kan voorstellen." Radio Belgium is via http://simonschellaert.com/radiobelgium/download gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android.

Radio Belgium 2

Met Radio Belgium  kunnen luisteraars overal ter wereld op meer dan 200 Belgische zenders, van de publieke omroep tot de streekradio's. "Elke Belgische zender is beschikbaar in de app," belooft Simon Schellaert.

Radio Belgium 3

Simon Schellaert noemt Radio Belgium "veel meer dan een radiospeler." Hij licht toe: "Zo zie je op elk moment de titel, artiest en hoes van het liedje dat speelt. Als dit liedje je bevalt, kan je het met één tikje toevoegen aan je ontdekkingen om later opnieuw te beluisteren op YouTube of Spotify. Had je even de handen vol? Geen probleem! In de achtergrond wordt een geschiedenis bijgehouden van alle liedjes die je ooit beluisterde. Zo hoef je je nooit meer af te vragen wat de titel van die ene hit nu ook weer was." Een andere handige optie is de mogelijkheid om een verschillende streamingkwaliteit in te stellen voor WiFi en mobiele netwerken.