Gentse Waterzooi met vegan Poulettekes is nieuwe Koningshapje

Marketing / News

Na een culinaire strijd in 6 steden over heel het land, zette De Vegetarische Slager op 21 juli - letterlijk - de kroon op het werk met de onthulling van het nieuwe Belgische Koningshapje. De Gentse Waterzooi met vegan Poulettekes mag zich nu trots naast het iconische Koninginnenhapje op de troon hijsen en krijgt een vaste stek op het menu van restaurantketen Poule & Poulette.

Vijf weken lang trok De Vegetarische Slager met kandidaat-Koningshapjes door Antwerpen, Hasselt, Gent, Leuven, Vaux-Sur-Sûre en Brussel. In elke stad toverden chefs lokale culinaire klassiekers om tot plantaardige iconen, op basis van de vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager en lokale ingrediënten zoals Elixir d'Anvers, Luikse stroop, Leuvense pils, Hasseltse jenever en Brusselse Kriek. De vegan Poulettekes zijn een van de populairste producten in het assortiment van De Vegetarische Slager. Het product is volledig plantaardig en toe te passen in een groot aantal gerechten. “Het doel van De Vegetarische Slager is Belgen te laten ervaren dat je qua smaak en textuur niks hoeft op te geven met ons 'plantaardig vleesch'. Je kan nog altijd de gerechten maken zoals je gewend bent, maar dan met plantaardige ingrediënten. Missie geslaagd! De Belgen hebben massaal geproefd van lokale culinaire klassiekers en waren duidelijk positief verrast door hoe lekker de gerechten met onze vegan Poulettekes smaken. Bovendien zijn we vanaf vandaag een nieuwe lokale klassieker - het eerste Koningshapje - rijker”, zegt Kaat Van der Goten, brand manager van De Vegetarische Slager in België. ​