Gentse zouttoren zoekt nieuwe medewerkers met torenhoge dronebeelden

Crea / News

Zoutman, het Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in zeezout, zoekt 15 nieuwe medewerkers om de werking van de hoogste en modernste zouttoren ter wereld in goede banen te leiden: in eerste instantie gaat het vooral om techniekers en operatoren die de machines moeten bedienen en onderhouden. Om de vacatures extra in de kijker te zetten, pakt Zoutman uit met een opvallende wervingscampagne: ze stuurden hun eigen medewerkers het dak op van de 64,5 meter hoge toren. Van die ervaring maakten ze spectaculaire, gepersonaliseerde dronevideo’s.

Onder bedrijven die zoeken naar techniekers en operatoren heerst een stevige "war for talent". Zoutman wil dan ook boven alle andere vacatures uitspringen - iets waarvoor ze de hoogste productietoren voor zeezout ter wereld willen inzetten. Die groeide op korte tijd uit tot een echte blikvanger in de Gentse haven, en krijgt dan ook een glansrol in de nieuwe wervingscampagne van het zeezoutbedrijf. Alle medewerkers waagden zich één voor één aan de klim van 360 trappen om boven op het dak van de gloednieuwe productietoren unieke dronebeelden te maken. Elke medewerker krijgt zijn eigen dronefilmpje om te posten op sociale media. "We wilden op een originele manier onze vacatures onder de aandacht brengen," verduidelijkt Annelies Tessier, HR-manager bij Zoutman. "Door onze eigen medewerkers op het dak van de zouttoren te laten klimmen en daar een drone-filmpje te maken, zetten we de fierheid van onze medewerkers in de verf. Bovendien laten we zien hoe indrukwekkend onze toren is. Op die manier willen we mensen inspireren om deel uit te maken van ons fantastisch team." Eind 2023 start de gloednieuwe toren zijn werking in de Gentse haven. De toren herbergt een uniek proces met verschillende technische innovaties die het zeezout verfijnen. Zo maakt de zouttoren gebruik van de zwaartekracht om het zeezout doorheen verschillende verwerkingsprocessen te laten lopen. Daarnaast scannen 100 hypersnelle kleuren- en infraroodcamera’s zout aan 35.000 kg per uur. Zo haalt Zoutman zelfs de kleinste natuurlijke onzuiverheden zoals zand of schelpjes er pneumatisch uit. Met de toren wil het bedrijf zijn productie met 150.000 ton per jaar verhogen. En om de innovatieve werking van de toren in goede banen te leiden en de beoogde jaarproductie te halen, spelen techniekers en operatoren een cruciale rol. "Die profielen zijn ontzettend belangrijk voor het onderhoud van ons machinepark en onze zouttoren," meent operations manager Kenny Neyt. "Ze spelen een belangrijke rol bij het minimaliseren van stilstanden en het maximaliseren van de productie, terwijl ze ervoor zorgen dat het geproduceerde zeezout voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen."

De video's werden geproduceerd door Clementine in samenwerking met Kopterman. Wie interesse heeft in een job in de hoogste en modernste productietoren voor zeezout ter wereld én de toren zelf eens wil beklimmen, kan solliciteren via deze link