Gerety Awards 2019: de winnaars

Awards / News

6-Gerety Awards Trophy ImageDe eerste editie van de Gerety Awards is achter de rug. Grand Prix waren er voor MullenLowe voor Hidden Flag, McCann New York voor Changing the Game, VMLY&R Warsaw voor The Last Ever Issue en ten slotte werden twee Grand Prix toegekend aan AMVBBDO voor Viva La Vulva.
BBDO New York werd uitgeroepen tot "Agency of the Year" met 2 Silver, 4 Bronze en 8 Shortlists. Onder de met een prijs bekroonde campagnes zijn #DefyTheName voor Monica Lewinsky, Care-E voor KLM en Nurseses Save Lives voor Johnson&JohnsonBBDO Worldwide is uitgeroepen tot "Netwerk van het Jaar" met 2 Grand Prix Prijzen, 1 Gold, 3 Silver, 4 Bronze en 17 Shortlists. De volledige lijst van winnaars vindt u op de website van de Gerety Awards.
De winnende landen zijn Australië, Canada, Colombia, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Libanon, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De meest bekroonde landen zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. Lucía Ongay, mede-oprichter van de Gerety Awards: "Ik kan niet trotser zijn op de winnaars die door onze jury zijn geselecteerd. In totaal zijn 60 campagnes erin geslaagd om zich te onderscheiden en te voldoen aan de verwachtingen van de Gerety Awards. De winnaars van dit eerste jaar hebben de lat voor wat betreft creativiteit zeker hoog gelegd!"
Angela Natividad, ambassadeur en jury van de Gerety Awards, CCO en mede-oprichter van Hurrah.gg: "Veel van de campagnes waren gericht op vrouwen, en dit is duidelijk te danken aan de huidige reclame-industrie. Welke betere jury dan de Gerety-jury kan daarom een onderscheid maken tussen echte vrouwenemancipatiecampagnes en femvertising? Ik denk ook dat sommige instanties hebben overwogen dat dit soort campagnes met een 100% vrouwelijke jury een betere kans zou hebben. En toch was dit niet het geval. De winnaars van dit jaar komen uit verschillende sectoren en trends en zijn hier om getuige te zijn van de diversiteit en kwaliteit van deze jury."