Gerety Awards 2023: de Grand Prix

Awards / Crea / News

De jury van Gerety Awards 2023 heeft haar vier laureaten voor de Grand Prix bekend gemaakt, alsook 27 winnaars in de categorie Gold, 69 in de categorie Silver en 65 Bronze. De Grand Prix wordt uitgereikt aan de meest creatieve campagnes rond belangrijke mondiale thema's zoals klimaatverandering, de vluchtelingenproblematiek en immigratie, diversiteit - maar ook humor is een kostbaar en schaars goed geworden in de hedendaagse industrie, klinkt het. Je kan al de winnaars van dit jaar ontdekken op www.geretyawards.com, en daarnaast kan je ook kennis maken met de leden van de Grand Jury

De Gerety Awards vormen de enige prijsuitreiking voor de creatieve sector waarvan de winnaars door een volledig vrouwelijke jury worden gekozen. Dankzij meerdere jurysessies op verschillende plaatsen ter wereld slaagt Gerety erin jaarlijks enkele van de grootste vrouwelijke namen in de creatieve sector te mobiliseren om de campagnes met verve te beoordelen. Dit jaar was het Nancy Delhalle, medeoprichter & chief operations officer van Serviceplan, die België vertegenwoordigde binnen de Grand Jury. Via deze link kan je meer lezen over haar persoonlijke favorieten.

Uiteindelijk mochten The Monkeys, Edelman, McCann en DDB elk een Grand Prix in ontvangst nemen.

Grand Prix for Alternative media in the Innovation Cut:

The First Digital Nation for The Government of Tuvalu, by The Monkeys, part of Accenture Song.

Grand Prix for Integrated Campaign in the Experience Cut:

See My Skin,  Vaseline Healing Jelly for Unilever by Edelman

Grand Prix for Strategy in the Work For Good Cut:

Where To Settle for Mastercard by McCann Warsaw

Grand Prix for Integrated Campaign in the Humour Cut:

Apologize the Rainbow for Skittles by DDB Chicago

Het wereldwijd meest bekroonde werk is THE GLITCH voor Alzheimer Forschung Initiative door BBDO Germany, een campagne die driemaal Gold, driemaal Silver et ook eenmaal Bronze won.

Op de tweede plaats vinden we Apologize the Rainbow voor Skittles door DDB Chicago, dat met een Grand Prix, twee Gold et een Silver naar huis ging.

Shout voor Movistar van VMLY&R Mexico komt op de derde plaats met een Gold, vier Silver et eenmaal Bronze.

Het meest bekroonde merk ter wereld op de Gerety Awards 2023 was dan weer McDonald's. "Deze erkenning betekent veel voor ons," laat Joan Colletta, senior director bij de afdeling global brand marketing voor McDonald's, optekenen. "Vooral omdat McDonald's voortdurend de nadruk blijft leggen op het aanhalen van de banden met onze over de hele wereld verspreide fanbase. Proficiat aan alle merken die dit jaar in de prijzen zijn gevallen, we zijn fier dat we onze plaats hadden binnen dit mooie initiatief." 

Voorbeelden van de genomineerde campagnes van McDonald's vind je hier, hier en hier

De winnaars van dit jaar komen uit 34 verschillende landen: de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Canada mochten het gros van de prijzen op hun conto schrijven. België was jammer genoeg een van de "grote" afwezigen, al hadden we ons niettemin van een shortlist verzekerd in de categorie Craft Cut - Art Direction dankzij Celebrate Diversity van Serviceplan Belgium.