Gezocht: innovatie in de retail

firstawards-vignette

Awards / News / Retail

HighCo organiseert deze eerste Belgische First Awards in samenwerking met Gondola, Roularta Media Group, Datanews, Lielens en www.startup.be. Het doel?  Innovatie in de retailsector aanmoedigen en bijdragen aan het dynamisme in diezelfde sector. De uiteindelijke laureaten zullen niet alleen kunnen rekenen op een financiering van € 80.000, maar ook op een werkplek in de gebouwen van HighCo Benelux in Asse. Daarnaast krijgen ze een grote zichtbaarheid bij de grote spelers uit de sector en zullen ze kennis maken met meer dan 300 professionals uit de groothandel.

De laureaten zullen verkozen worden door een jury die is samengesteld uit belangrijke persoonlijkheden met de nodige expertise in de retailsector, digitale innovatie of start-ups. De eerste Belgische First Awards vloeien voort uit een eerder gelijkaardig initiatief dat HighCo France in 2015 in Frankrijk nam. Deze wedstrijd kende zowel bij de deelnemende start-ups als bij de professionals uit de sector een groot succes. Geïnteresseerde start-ups kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd via https://first-awards.highco.be, tot 17 juni 2016.

En daarna? Op 24 juni 2016 is er de bekendmaking van de 12 dossiers die geselecteerd werden. Op 6 september 2016 stellen de 12 deelnemende projecten zich voor aan de jury. En op 13 oktober 2016 is er de grote finale tijdens HighCo-event Phygital Insight 2016.