Goedkeuring voor overname NDC door Mediahuis

Media / News

NDC mediagroep, het huis achter een zestigtal Nederlandse titels, is nu voor 100 procent onderdeel van Mediahuis. De Mediahuis Groep verkreeg op 30 november toestemming van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname. Inmiddels heeft ook de ondernemingsraad van NDC een positief advies gegeven. Voor NDC mediagroep luidt deze overname een nieuwe fase in. Koos Boot komt als nieuwe CEO aan het hoofd van NDC mediagroep te staan, samen met huidig algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk.

De overname van NDC mediagroep door Mediahuis versterkt beide partijen. Zo sluit de geografische dekking van NDC goed aan bij de overige activiteiten van Mediahuis op de Nederlandse markt en vormen de NDC-merken een verrijking voor het Mediahuis-portfolio. Tegelijkertijd stelt de overname NDC mediagroep in staat om aan digitale en commerciële slagkracht te winnen. NDC zette de afgelopen jaren al belangrijke stappen in de digitale transformatie van haar organisatie en merken. Mediahuis voegt hier als groep de nodige schaalvoordelen en expertise aan toe om de digitale transformatie van NDC te versnellen, haar regionale journalistiek te versterken en haar positie in Noord-Nederland succesvol te bestendigen.

Volgend op de afronding van de overname legt Pier Baarsma, sinds 2018 algemeen directeur van NDC mediagroep, zijn functie neer. Koos Boot, sinds medio 2017 CFO van Mediahuis Nederland, volgt Pier Baarsma als CEO van NDC mediagroep op. Hij kent de mediasector door en door en beschikt over een ruime ervaring binnen de Mediahuis Groep. Zo transformeerde mede onder zijn leiding Mediahuis Nederland – voorheen Telegraaf Media Groep – tot een rendabele organisatie. Boot vormt samen met algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk het directieteam van NDC mediagroep. Die laatste maakt sinds 1991 deel uit van NDC en beschikt over een ruime leidinggevende ervaring binnen de redacties van de groep, alsook over de benodigde zakelijke kennis.

“We zijn verheugd dat de overname van NDC mediagroep succesvol is afgerond en dat we de nieuwe collega’s binnen onze groep mogen verwelkomen. Graag dank ik dan ook FB Oranjewoud en JM Fonds voor het vertrouwen bij deze transactie,” klinkt het bij Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis Groep. “Tevens ben ik Pier Baarsma zeer erkentelijk voor het werk dat hij de afgelopen jaren heeft geleverd aan het roer van NDC. Er begint nu een nieuwe fase waarbij het de ambitie is van Mediahuis om NDC op korte termijn succesvol en financieel gezond te maken. Het spreekt voor zich dat de digitale versnelling en de synergievoordelen die Mediahuis als groep kan bieden, hierbij van groot belang zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Koos Boot de juiste man is om in een tandem met Evert van Dijk, NDC’s regionale journalistiek en leidende positie op een duurzame manier in de Noord-Nederlandse samenleving te verankeren.”