Goose Island Honkers Ale haalt goud

Awards / News

logo-brussels-beer-challenge

Begin deze week werden op de Horeca Expo beurs in Gent de winnaars van de Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. Aan de vijfde editie van deze prestigieuze internationale wedstrijd namen tal van landen deel. Goose Island Honkers Ale ging er met de gouden medaille aan de haal in de categorie Pale & Amber Ale: Bitter.

Bier brouwen, maar ook bier drinken, is een kunst en dat weten zowel de brouwers als de community van Goose Island. In 1988 begon John Hall de Goose Island Brewpub in Chicago om geliefde speciaalbier-stijlen uit Europa ook in Amerika te brouwen. Zo creëerde Goose Island onder meer Goose Island India Pale Ale (IPA), Honkers Ale, geïnspireerd op het Britse Pale Ale en de 312 Urban Wheat Ale, geïnspireerd door de stad Chicago. Deze Goose Island bieren zijn sinds kort verkrijgbaar in Belgische bierspeciaalzaken.

Voor de creatie van dit bier lieten de brouwers zich inspireren door hun bezoekjes aan Engelse pubs. Honkers Ale combineert een sterk hopachtig aroma met een rijke moutige kern, voor een perfect evenwicht. Het past perfect bij typisch 'pub food' zoals fish & chips en lekker gebakken burgers. Het amberkleurige bier gaat ook goed samen met donker brood (roggebrood), camembert en cheddar.

honkers ale