Griet Ducatteeuw neemt afscheid van Mediahuis

News / People

Griet Ducatteeuw heeft besloten om haar loopbaan een nieuwe wending te geven. Na meer dan 27 jaar deel uitgemaakt te hebben van Mediahuis, verlaat ze de groep om nieuwe professionele horizonten te gaan verkennen.

Ducatteeuw startte haar carrière in 1992 als accountmanager op de advertentieafdeling bij de toenmalige VUM. In 1999 maakte ze de overstap naar de lezersmarkt, waar ze eerst als direct marketeer voor De Standaard en nadien als sales- en marketingmanager voor zowel De Standaard als Het Nieuwsblad werkte. Sinds de vorming van Mediahuis in 2014 maakte Griet Ducatteeuw als directeur lezersmarkt deel uit van het directieteam Nieuwsmedia België. In 2017 werd ze daarnaast ook uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad en maakte ze deel uit van het Mediahuis Groep Team.

“Griet speelde een cruciale rol in de succesvolle lezersmarktstrategie van Mediahuis België, eerst bij De Standaard en later bij al Mediahuis-titels. Ze heeft onze nieuwsmerken mee op de kaart gezet en was sinds vele jaren een sterke motor achter hun digitale transformatie en succes binnen de lezersmarkt. Griet is altijd een echte teamspeler geweest met een enorme drive en betrokkenheid. Ze liet ons ook vaak op een andere manier naar de zaken kijken. Een groot deel van ons professionele leven hebben zij en ik samen met een hechte groep collega’s doorgemaakt. Namens onze ganse groep wil ik Griet dan ook oprecht danken voor die vele jaren van intense samenwerking,” zegt Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis.

“Vertrekken bij Mediahuis was een van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn leven genomen heb. De sterke nieuwmerken, de vele getalenteerde en gedreven collega’s, ik zal ze missen. Ik ben dankbaar en fier dat ik een stukje in de geschiedenis van de Mediahuis-nieuwsmerken heb mogen meebouwen en vormgeven.  Maar ik ben op een punt in mijn loopbaan gekomen waar de wegen van Mediahuis en mezelf uiteenlopen. Ik heb daarom beslist om de sprong te wagen en mezelf de kans te bieden om nieuwe horizonten te verkennen. Ik blijf supporteren vanop de zijlijn, als lezer, als fan,” besluit Griet Ducatteeuw. Vooralsnog is niet bekend wat haar plannen zijn.