Gutzandglory helpt Artsen Zonder Grenzen vergeten crisissen meer aandacht te geven

Crea / News

Voor de twintigste keer bood De Standaard aan non-profitorganisaties de kans om een gratis fullpage advertentie in de wacht te slepen. Uit de tientallen inzendingen koos de jury van De Solidariteitsprijs de twintig beste. De creatie van Gutzandglory voor Artsen Zonder Grenzen was erbij.

De missie van Artsen Zonder Grenzen is slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën toegang geven tot gezondheidszorg. Maar ook: alarm slaan als de humanitaire situatie ergens naar de achtergrond wordt verdrongen. Langdurige crisissen worden immers al te vaak ‘vergeten crisissen’.

Gutzandglory bedacht voor Artsen Zonder Grenzen een opvallende advertentie die toont hoe ‘groot’ de aandacht vandaag is voor vergeten crisissen. De advertentie bestaat uit een zo goed als lege bladspiegel, met in de rechterhoek een piepkleine boodschap.

Met deze opvallende, confronterende aanpak willen Gutzandglory en Artsen Zonder Grenzen niet alleen de lezers van De Standaard doen nadenken. Ze houden ook de media een spiegel voor en durven de vraag te stellen waarom ze zo weinig stilstaan bij sommige crisissen.

Meer info over vergeten crisissen op azg.be/vergetencrisissen.

Credits

Client: Artsen Zonder Grenzen

Client contact: Philippe Matthys

Agency: Gutzandglory

Account team: Milan Pollet, Frederik De Zutter

Creative director: Kris Lenaers

Creation: Jelle Van Garderen, Bart Van Goethem

Design: Lim Sijmons, Kaylie De Caluwe