Gutzandglory is ‘so me’ voor Smeg

Crea / News

SmegSmeg is vooral bekend om z’n FAB ‘50 koelkast, terwijl de producent van Italiaanse keukenapparatuur veel meer is dan dat. Smeg biedt een waaier van uiteenlopende inbouw en vrijstaande toestellen die allemaal vertrekken vanuit een esthetische meerwaarde voor je interieur.

Omdat de keuken vandaag meer is dan de plaats waar gekookt wordt en een centrale plaats heeft gekregen in het interieur, bedacht Gutzandglory een hierop geënte nieuwe merkstrategie. De designoplossing van Smeg voor elk type persoonlijkheid wordt creatief vertaald door de nieuwe claim ‘It’s so me’. Aan de hand van 9 inspirerende ‘It’s so me’ stijlen, die een antwoord bieden op de keuken- en designwensen van elk type consument, ongeacht leeftijd, smaak of budget, werden visuele pairings uitgewerkt die ingezet worden via alle mogelijke kanalen en dienen als conversation starter.

Gutzandglory_Smeg_POS1Het creatieve concept werd uitgewerkt in een esthetische imagocampagne die stevig ingezet wordt in print, via DM, in POS met leaflets, displays, wobblers en posters en online via e-mail, display ads en social media. Het nieuwe merkverhaal werd gelanceerd op Batibouw waar je als bezoeker de verschillende ‘It’s so me’ stijlen via cubicals kon beleven op de stand. Parallel loopt een digitale activatie met een ‘kitchen art’ wedstrijd op maat van het distributienet via B2B incentivering en daarnaast ook voor de consument via een dedicated webplatform www.itssome.be waar je kunstige zeefdrukken met kitchen quotes kan winnen.