Guylian blaast 65 kaarsjes uit met Fightclub

Crea / News

Guylian viert zijn 65ste verjaardag aan de Belgische kust, en dat mag niet verbazen: sinds de oprichting van het Belgische chocolademerk is er een onmiskenbare link met de zee. Op 30 augustus organiseerde de chocolatier een naar eigen zeggen onvergetelijke ervaring over een afstand van 65 km langs de kustlijn. 

65 jaar geleden maakten oprichters Guy en Liliane hun droom werkelijkheid vanuit een nostalgische gedachte: ze wilden hun onvergetelijke vakantie aan onze Belgische kust op duurzame wijze vastleggen in een soort aandenken. En zo werden de iconische chocolade zeevruchten geboren die sind 1958 de hele wereld doen smelten, klinkt het. Om de bijzondere mijlpaal te onderstrepen, ging Guylian opnieuw een samenwerkinga aan met het bureau Fightclub. Samen hebben ze een feestlijke ervaring gecreëerd die volledig in lijn ligt met het DNA van het merk. 

Om de verjaardag te vieren, fietste Guylian volledig van De Panne naar Knokke-Heist: exact 65 kilometer. Over de hele lengte van de route werden passanten en inwoners van zes kustgemeenten getrakteerd op "Originele Zeevruchten". Bovendien konden ze proeven van zeevruchten in "Dark Praliné"-chocolade, die speciaal voor de gelegenheid was gecreëerd. 

Zowel de aankondiging als de ‘feestdag’ werden extra smakelijk gemaakt met een digitale campagne. Een campagne op social riep op om te komen meevieren, er werd een videoverslag gemaakt van de festiviteiten en deelnemers aan de sampling actie, maakten kans op een feestpakket van 30 euro door hun foto te delen op sociale media of te reageren op de post. ​