Hack Belgium wil België beter maken

Agenda / News

HackHack Belgium, het grootste Open Innovation Festival van het land, wil iedereen de kans geven om mee te helpen ons land te verbeteren en zijn of haar ideeën te delen. Dat doet het door 500 gratis tickets weg te geven aan studenten, onderzoekers, start-ups, zelfstandigen én vrije beroepen. Het hacking festival, waaruit concrete plannen zullen voortvloeien die ons land vooruit moeten stuwen in veertien sectoren, vindt van 4 tot 6 mei plaats in Brussel. Hack Belgium biedt initiatiefnemers ook meteen de kans om hun ideeën uit te werken tot concrete projecten, met de hulp van tientallen experts uit het bedrijfsleven. Dat alles moet bijdragen aan een beter België.

Zinvol werk, een milieuvriendelijke economie en goed onderwijs: deze antwoorden krijg je het vaakst als je de Belgen vraagt hoe ze hun land zien in de toekomst. Het afgelopen jaar heeft het team van Hack Belgium samen met individuen, bedrijven en (beroeps)verenigingen onderzoek gedaan. De resultaten vertaalden ze naar 14 uitdagingen: wat heeft België nodig om het nog beter te doen?

1000 mensen komen op 4, 5 en 6 mei samen om een antwoord te formuleren op deze uitdagingen. Dat doen ze door samen oplossingen uit te werken en nieuwe projecten te lanceren. Meer dan 200 experts zullen er met hun zakelijke en technologische kennis voor zorgen dat deze projecten ook financieel rendabel zijn.

De organisatoren hebben al meer dan 300 tickets verkocht aan bedrijven en particulieren die België, (en ook hun eigen bedrijf) beter willen maken. Ondernemingen en overheidsorganisaties als BNP Paribas Fortis, Proximus, MSD, Innoviris, Elia, DEME, Athlon, EDF Luminus en IBM ondersteunen het evenement en nemen zelf ook deel.

Nu nodigt Hack Belgium ook 500 studenten, freelancers, professionals, start-ups en andere gemotiveerden uit om gratis deel te nemen en België te hacken.

« De deelnemers krijgen gratis toegang tot dit driedaagse traject, waar ze hun idee kunnen uitwerken tot een concreet project, » zegt Leo Exter, chief energizer bij Hack Belgium. « Meer dan 200 van de scherpste en creatiefste geesten van het land zullen hen daarbij helpen. Ze kunnen zich uitleven met 12 opkomende technologieën, zoals AI, robotica en drones. En tientallen deskundigen uit het bedrijfsleven staan klaar om de ideeën om te zetten in een solide businessmodel. »

 « Dit is geen evenement waar je snel even kunt binnenspringen, » waarschuwt Exter nog. « Het is een proces met een begin, een midden en een einde. We vragen de deelnemers dan ook om de volle drie dagen aanwezig te zijn. We gaan keihard werken, maar het loont de moeite. En natuurlijk wordt het ook erg leuk. »

Individuen, organisaties en bedrijven die willen deelnemen aan Hack Belgium kunnen tickets kopen of zich gratis aanmelden op http://www.hackbelgium.be/