Hamlet op weg naar prijzenregen?

Awards / News

Drie Hamlet-producties werden genomineerd voor een 1.4 Award for Brilliant Filmmaking. Regisseur Jara Moravec kreeg een shortlist voor de spot die hij regisseerde voor VLESP – het Vlaams expertisecentrum voor suïcide preventie – een campagne (zie foto boven en video hieronder) van het bureau Lucy.  Moravec’s tweede shortlist is voor ‘Santé’, de videoclip voor de gelijknamige langverwachte come-back single van Stromae. Het jonge franse regietalent Ludovic Gontrand werd genomineerd met ‘Togetherness Harmony’, de dance video die hij regisseerde voor het collectief Monstart Crew.

1.4 (one point four) is een onafhankelijk project dat sinds januari 2012 het allerbeste regietalent van short format films in de spotlight zet. Curator Lyndy Stout staat al vele jaren vooraan bij het promoten van dit werk - eerst als adjunct-hoofdredacteur van Creative Review en later gedurende meer dan tien jaar als redacteur van Shots. De jury maakt de winnaars bekend op 30 november tijdens de award show in Londen.

Ook bij de  EPICA awards – die uiteraard geen introductie nodig hebben – vielen er voor Hamlet drie nominaties uit de bus. Zo kreeg ‘Fearless’, geregisseerd door Julien en Quentin voor Puma in opdracht van het Parijse bureau La Fourmi een shortlist in de categorie Sports-Related Advertising. Ook hier kon de VLESP-spot van Jara Moravec de juryleden bekoren: de film werd genomineerd in de categorieën Public Interest - Health and Safety en in de categorie Copywriting and Storytelling. Bekendmaking van de winnaars volgt op 8 december.