Happiness en Taxis Verts zetten rijschool in als taxi

Crea / News

Verbazing alom in Brussel toen mensen die een taxi wilden nemen plots werden verder geholpen door... een auto van de rijschool. Met een respectieve rijinstructeur, een jongeling die net leert rijden en de uitleg dat er niet genoeg taxichauffeurs zijn. En dus helpt de rijschool een handje, want de rij-leerlingen moeten sowieso toch de nodige kilometers op hun teller krijgen om de nodige ervaring op te doen. Win-win dus. Of toch niet? Een stunt van Happiness voor Taxis Verts.

“Goeiedag, ik ben rijinstructeur. Dit is mijn student. Er zijn niet genoeg taxichauffeurs in Brussel dus wij helpen en nemen vanaf nu wat taxiritten over met de rijschool” zegt tot grote verbazing een man tegen een aantal mensen die net zijn in gestapt in wat zij dachten een normale taxi te zijn. Op het dak stond nochtans een duidelijke ‘L’ naast het Taxibordje en ook de autobelettering had geen geheimen. Maar alles is beter uiteraard dan wachten op een taxichauffeur die misschien nooit komt.

Te weinig taxichauffeurs

De taxi’s tijdelijk vervangen door een rijschool is uiteraard geen permanent gegeven, maar een stunt uitgevoerd door Taxis Verts in Brussel. En dat als een schreeuw om aandacht op een heel erg nijpend probleem: het gigantische tekort aan taxichauffeurs.

Jean-Michel Courtoy, ceo bij Taxis Verts, legt uit: "Het is uiterst belangrijk om het aantal chauffeurs snel op te drijven om de stijgende vraag aan taxidiensten te kunnen beantwoorden.  Het huidig tekort  aan chauffeurs veroorzaakt in sommige gevallen wachttijden die we dienen te beperken."