HAPPINESS ROLT VOOR OVK EN VIAS HET LANGSTE STRAATBORD OOIT UIT

Crea / News

Elk jaar organiseren de Verenigde Naties wereldwijd de ‘Internationale herinneringsdag voor verkeersslachtoffers’. Doorheen de jaren is dat een belangrijk moment geworden om aandacht te vragen voor de emotionele schade die door verkeersongevallen veroorzaakt wordt en om de slachtoffers op gepaste wijze te eren. In België promoot de vereniging Ouders van Verongelukt Kinderen (OVK) systematisch deze dag. Happiness bedacht naar aanleiding hiervan een straatnaambord.

Niet zomaar een naambord, maar eentje met alle namen erop van iedereen die de voorbije 50jaar het leven liet in het verkeer. Dat straatbord is feitelijk een waardig gedenkteken, dat vorige zondag door Minister Lydia Peeters in Hasselt werd gehuldigd.

"De herdenking van verkeersslachtoffers past perfect in de missie van onze organisatie, die er onder meer in bestaat de nabestaanden van slachtoffers bij te staan in hun rouwproces en hen te helpen bij de vele administratieve en juridische procedures waarmee ze weinig of geen ervaring hebben," vertelt gedelegeerd bestuurder van OVK Koen Van Wonterghem.

Op dezelfde dag werd tijdens een gelijkaardige ceremonie ook een straatnaambord in Doornik, een stad met ook ongeveer 80.000 inwoners, gehuldigd.

Credits

Agency: Happiness

Client: OVK/PEVR

Client contact: Koen Van Wonterghem

Chief Creative Officer: Geoffrey Hantson

Concept Providers: Thomas Cappelle, Mathias Lemiele

Managing Director: Hans Smets

Design: Jonathan Kalifat

DTP: Loïc Lenoble

Producer: Pascal Delfosse