Havas Village in Brussel lanceert h/commerce

Communication / News / Retail

heidi-sandstrom-173946-unsplashHet wereldwijde retaillandschap evolueert razendsnel. Zowel retailers als pure players staan op een kantelmoment. De enorme ontwikkeling van Amazon en Alibaba, e-commerce, voice commerce en artificiële intelligentie ontwrichten de traditionele retailmodellen aanzienlijk. Om merken en retailers te helpen deze snelle veranderingen te omarmen, lanceert Havas Group een nieuwe competentie die helemaal in het teken staat van retail: h/commerce. De primeur is voor Havas Village in Brussel.

Deze stap komt niet zomaar uit de lucht vallen. Havas Group heeft al een sterke retailexpertise in meer dan 100 landen, waar meer dan 1.000 consulting-creatie/media/data-experts de meest complexe retailkwesties oplossen voor 250 retailklanten, goed voor een brutomarge van € 125 miljoen. Christian de La Villehuchet, chief integration officer van Havas Group: “De lancering van h/commerce heeft een dubbel doel: retailmerken performant helpen in het moderne retailtijdperk en merken laten groeien in een nieuw retailuniversum. Havas werkt wereldwijd al met veel grote retailmerken. We zijn dan ook enthousiast om die kennis en ervaring te bundelen voor onze klanten wereldwijd en in avant-première in België.”

Christian de la Villehuchet

Christian de la Villehuchet


h/commerce levert diensten zoals globale retail en shopper insights, creatieve en mediastrategieën, shopperdatastrategieën, winkeldesign, getrouwheidsprogramma’s, e- en m-commerce, consulting over toekomstige innovaties en periodieke themadossiers over de grootste retailers (Amazon en Alibaba), doelgroepen (millennials) of opkomende trends (v-commerce, phygital...). Deze diensten worden geleverd via een centraal team in Parijs, onder leiding van Vincent Mayet, general manager van Havas Parijs en global operator van h/commerce, en via het Havas-platform Agora, dat de collectieve informatie van de groep over retail zal bundelen.
In België zullen Ingrid Bottelberghs, chief strategy officer van Havas Brussel, en Morgan Libert, chief transformation officer van Havas Media, samen de lead nemen voor Havas Village. h/commerce wordt land per land gelanceerd, te beginnen in België. Spanje, Frankrijk, Polen en Rusland volgen begin 2019. Het doel is om tegen het najaar van 2019 h/commerce in alle Havas Villages wereldwijd te implementeren.