HEMA rolt nieuw winkelconcept uit

Hema

News

Hema

Na een succesvolle pilot met testwinkels in Nederland en België, gaat Hema bijna alle winkels in Nederland, België en Luxemburg dit jaar inrichten volgens de internationale winkelformule, die erg aanslaat bij de klanten. De buitenlandse winkels zijn ingedeeld in ‘werelden’, zoals keuken, wonen, dames, kind en baby, en zijn daardoor overzichtelijker voor klanten. Ook de frisse uitstraling springt bij veel klanten in het oog.

In het afgelopen jaar heeft Hema haar internationale winkelformule uitgebreid getest in Nederland en België. De resultaten van de proef zijn zeer positief, waardoor de winkelketen heeft besloten om de winkelformule ook in de Benelux in 2017 verder uit te rollen. Hema verwacht dat de effecten van de invoering van de internationale winkelformule in de loop van 2018 zal zijn terug te zien in de resultaten. Het invoeren van de internationale winkelformule is voor Hema een belangrijk onderdeel van de revitalisering van de Benelux.

Hema start dit voorjaar met het uitrollen van de internationale winkelformule in de kleine winkels. Dit betekent dat in circa 26 weken, 386 winkels (circa 15 winkels per week) het nieuwe concept zullen krijgen. De start van de introductie van het concept in deze winkels zal in mei zijn en zal tot en met oktober duren. Voor de grotere winkels wordt in de loop van dit jaar gestart met enkele testwinkels. Mochten deze ook succesvol blijken, dan start de introductie van de internationale winkelformule voor deze grote winkels in 2018.