Hervorming directiecollege VRT is rond

Media / News / People

Lieven VermaeleLieven Vermaele wordt de nieuwe algemeen directeur Operaties en Financiën bij de VRT. Hij zal over alle afdelingen heen verantwoordelijk zijn voor het inkomsten- en kostenbeleid enerzijds en voor de operationele efficiëntie anderzijds. Hij neemt de leiding over de afdelingen financiën, operaties en content partnerships. De Raad van Bestuur van de VRT keurde onlangs de aanstelling van Lieven Vermaele goed. Daarmee is de hervorming en afslanking van het directiecollege van de VRT rond.
Lieven Vermaele heeft niet alleen een ruime nationale en internationale ervaring in de mediasector, hij is bovendien geen onbekende voor de VRT. Tussen 2000 en 2006 was hij een drijvende kracht in de innovatie en digitalisering van de VRT. Hij bouwde mee aan de partnerships met de telecomoperatoren en aan de Beheersovereenkomst in 2006. Tussen 2007 en 2013 was Lieven Vermaele Directeur Technologie en Innovatie bij de European Broadcasting Union (EBU), de unie van publieke omroepen. In die rol was hij nauw betrokken bij de veranderingstrajecten bij omroepen in Europa, zowel organisatorisch, technologisch als strategisch. Lieven is mede-oprichter en op dit moment nog afgevaardigd bestuurder van SDNsquare, een jong bedrijf dat ontstaan is uit VRT-Medialab en Iminds/Imec. De netwerktechnologie van het bedrijf werd succesvol ingezet voor het  grootste internationaal wintersportevent van 2018.
Al in de maand maart van dit jaar kondigde CEO Paul Lembrechts een herschikking van het directiecollege aan. Het vernieuwde directiecollege van de VRT bestaat voortaan dus uit 6 leden (in plaats van 7, tot midden maart 2018): Peter Claes (algemeen directeur Media & Productie), Liesbet Vrieleman (algemeen directeur Informatie), Stijn Lehaen (algemeen directeur Technologie en Innovatie), Hans Cockx (algemeen directeur Human Resources) en Lieven Vermaele (algemeen directeur Operaties en Financiën) onder leiding van Paul Lembrechts (CEO). Lieven Vermaele start op 1 januari 2019 aan zijn nieuwe opdracht.