Het Bataljon helemaal coronaproof voor Kadonation

Crea / News

Bij Het Bataljon zit de eerste draaidag in coronatijden er intussen op. Die verliep helemaal anders dan we gewoon zijn, maar daarom niet minder leuk,” klinkt het bij het Gentse productiehuis, dat zich specialiseert in het inzetten van emotie in videomarketing. Het team werkte samen aan een nieuwe reclamespot voor Kadonation

“Zoals een levensechte mister proper – weliswaar verminderd met het gespierde lichaam – gingen we aan de slag om alles op set en daarrond volledig coronaproof te maken. Niks bleef gespaard, zelfs de decoratieve planten ondergingen een reinigingskuur. Onze vrolijke gezichtjes verborgen we dan weer de hele dag lang achter een mondmasker. Het was nu aan onze ogen om te spreken. Sommigen gingen dan weer creatief aan de slag en versierden hun mondmasker met een smiley, die ons misschien eerder bang maakte dan blij. Ook tijdens het middageten konden we ons volledig laten gaan. Look of niet, niemand zou het weten. En van de etensrestjes tussen de tanden bleven we gelukkig ook gespaard. Hoe vermoeiend een mondmasker soms kan zijn, we mogen niet vergeten dat er weldegelijk ook een aantal voordelen aan verbonden zijn.”

Het was niet alleen aanpassen op set, ook het scenario onderging een heuse metamorfose in lijn met de coronamaatregelen. “Acteurs lieten we voornamelijk alleen aan het woord en als het echt niet anders kon dan werd er rekening gehouden met een veilige perimeter van anderhalve meter.”

Met de medewerking van iedereen op set slaagde Het Bataljon erin om de reclamespot voor Kadonation tot een goed einde te brengen.