Het klikt tussen Ogilvy Social.Lab en Actiris

Crea / News

Brusselse ondernemers helpen om de professionnele klik te vinden. Dat is wat Actiris en Ogilvy Social.Lab doen met hun nieuwste campagne. Want met de hulp van Actiris vinden werkgevers het talent dat beantwoordt aan hun behoefte. Snel, en ook makkelijk - dankzij de juiste premies en opleidingen.

Actiris, het regionale kantoor voor werkgelegenheid van Brussel, begeleidt en helpt mensen in hun zoektocht naar werk. Daarvoor werken ze ook nauw samen met werkgevers en bieden ze hulp aan bij hun aanwervingen.  

Vorig jaar deed View.brussels, het Brussels Observatorium voor werkgelegenheid en opleidingen, een onderzoek naar de arbeidsmarkt. Op basis daarvan stelde het een lijst op van beroepen waarvoor Actiris veel kandidaten heeft in zijn database – een database waarvan veel werkgevers het bestaan niet kennen. De nieuwe uitdaging werd meteen duidelijk: Actiris positioneren als dé referentie voor alle Brusselse werkgevers die op zoek zijn naar talent, met een bijzondere focus op functies in verkoop, horeca, schoonmaak, distributie en transport.  

Ogilvy Social.Lab zette meteen zijn tanden in deze uitdaging. Het ontwikkelde het strategisch en creatief concept van "de professionnele klik". Dit concept geeft, op een heel eenvoudige manier, de match weer die er moet zijn tussen een talent en een werkgever. En het verwijst naar de digitale klik waarmee ze hun eerste contact leggen. De boodschap van Actiris aan Brusselse werkgevers is duidelijk: ook jij vindt je professionnele klik op onze website.  

De campagne werd gelanceerd op 21 maart en is nog te zien tot 26 juni. Het mediaplan werd ontwikkeld in samenwerking met Wavemaker. Ogilvy Social.Lab vertaalde het concept naar verschillende formaten voor social media, print, radiospots en native ads. Daarnaast maakte het ook inserts voor tijdschriften die populair zijn bij zelfstandige ondernemers en kmo's, via Actiris. Verder wordt de campagne ondersteund door heel wat owned en earned media die zowel door Actiris als door zijn partners en ook beroepsverenigingen gebruikt worden. Uiteraard ontwikkelde Ogilvy Social.Lab ook een landingspagina. Daarop vinden geïnteresseerde werkgevers onmiddellijk alle relevante info en de contactgegevens van Actiris. Ontdek de pagina hier: actiris.brussels/deklik.  

Credits

Agentschap: Ogilvy Social.Lab 

Account management: Christophe Crasselts, Sabrina Schuller, Cynthia Gomez, Sara Moles Gonzalez, Maïté Camerman, Petra Steenput  

Productie: Marianne DeMeuleneire, Gaelle Haesaert 

Creative Directors: Willem Van den Hoof, Gregory Ginterdaele 

Creative Team: Eva Kumpen, Léa Mendelbaum, Maximilien Delvigne, Sophie Bayet, Pieter Decanniere, An Kestens 

Design: Xavier Vanderplancke, Anne De Bruyne 

Strategy: Julie Frederickx, Emmanuel Van Den Brûle, Victoria Van Wymeersch 

Media: Camille Goretti, Nicolas Dewael, Elodie Usai 

Extern: 

TV Producer / Radio –  Sonhouse 

Andere agentschappen – Wavemaker: Adrien Van Delsen, Nicolas Vancraenbroeck 

Klant: Maaike Van Wemmel, Marc Njeim, Manon Nelis, Marie Michiels, Jordi De Beule